“Der er nogen der har sovet i min seng…?!”

Jeg ved nu hvad bjørnene må have følt, da de kom hjem og fandt deres mad spist og deres møbler brugt. For det var noget af den samme følelse jeg havde, da jeg ankom til min lille hus ude i min nye have idag.

Låsen var vredet om, der var slæbt jord ind gennem huset og jeg kunne se at de ting, der havde ligget på min lille seng var flyttet og at tæppet ovenpå sengen var taget til side. Nogen havde sovet i sengen og haft tæppet over sig.

Det er en underlig oplevelse, at stå der med tydelige beviser på at mit lille hus og have, åbenbart også tiltaler andre og at de bruger det i mit fravær.

Jeg ved at der om vinteren tit er indbrud i husene, men jeg har ikke hørt, at det skulle ske her om sommeren.

Et eller andet sted synes jeg jo at man bør dele af sit overskud, og jeg har jo ret beset ikke brug for mit lille havehus om natten. På den anden side er det ikke nogen rar fornemmelse at opleve, at nogen tager sig uberettiget adgang til ens egendele. Følelsen af at det er jo mit, overtrufer den mere socialistiske fællesskabsfølelse.

Så jeg olierede låsen og fik låst døren ordentligt.

Og så ærgrer jeg mig egentligt lidt over, at min nattegæst ikke havde gjort sin entre mere usynlig. For havde jeg ikke opdaget det, havde jeg jo ikke gjort noget for at forhindre adgangen.