Det er sådan lidt, ik? … når man nu tænker rigtig efter, så er julen jo totalt fjollet.

Hvis du ser det lidt fra oven og forestillede dig at du kom fra en anden verden:

Der er det her bestemte tidsrum på året hvor folk kejler totalt ud, fordi der i et land langt væk (og hvor der iøvrigt altid er krig) for over totusinde år – måske og måske ikke – blev født et lille barn, som nogen mener er deres skabers søn.

Barnet blev født af en jomfru … jeps … og derfor pynter vi op med gran, røde æbler og stearinlys. Vi tager sjove røde huer på og synger specielle sange om den der baby og andre ting i relation til dette, såsom nisser, risengrød og rotter og banjospillende mus. Vi indretter vores hjem i henhold til højtiden, har duge med symboler for højtiden, tøj, puder og små nisse- og englefigurer i papir, stof og sågar guld. Vi tilbereder speciel mad, drikke og kager beregnet kun for denne højtid (og vrænger på næsen af det hvis det serveres uden for denne sæsson … gløgg i juli adr badr… næ nej da).

Vi stæser og racer afsted for at ende i et mad og gaveorgie og herefter kolapse efter overindtag af fede fødevare og overdreven familiesamvær.

Kan man forestille sig nogen andre verdner og kulturer, der binder an med nogen lignede? Kan man forestille sig at vi ville tage nogen andre seriøst hvis de lavede noget lignede?.

“Ja, der er jo altså Jpagjsaxphg Fihog, hvor vi fejre at Aoth Cnafiuxq blev født – derfor har vi allesammen gule sommerfugle malet på venstre kind og spiser selleriblade….Se den fine dukke af ham, kys lige knæet som man skal.”

Det er ikke det samme vel?

Og hvad er det iøvrigt med de der æg og korsfæstelsen – det svinger jo heller ikke…!

P.S.
Jeg elsker jo julen
P.P.S.
og påsken…. men det er nu alligevel fjollet.