Økonomiske begrænsninger gør mig fantasiforladt

Med et år uden indtægt og en hjemkomst til arbejdsløshedsland og understøttelse, er jeg nødt til at kigge kronerne i øjnene.

Jeg har aldrig været en storforbruger af ting, tøj og tant & fjas – men har altid brugt mange penge på mad og specielt på mad af en høj kvalitet og jeg har aldrig skelet til prisen … og faktisk ikke haft en anelse om hvad en liter mælk eller en pakke smør kostede.

Har altid haft skabe, skuffer og fryser pakket fuld med ingredienser og har praktisk taget til enhver tid kunne stable mindst en 3 retters menu med snacks og afterdinner hejs på benene – udfra det jeg havde i huset.

Nu er mine skabe, skuffer og fryseren tomme og med ditto lommer er det svært at komme op i omdrejningshøjde.

Og det er som sådan også ok.

Jeg vil jo gerne leve et mere simpelt liv og der er ingen tvivl om, at vi havde et overforbrug når det kom til madindkøb … eller i hvertfald et overbetalingsforbrug, da jeg ikke som sådan købte ind og smed ud – men som sagt bare købte ind uden at skele til prisen.

Det kan jeg bare ikke tillade mig lige nu – og jeg har for første gang sat mine fødder i et lavprissupermarked som Lidl og køber helt generelt mere ind i supermarkeder end delikatesseforretninger.

Og jeg ved at det er et totalt luksusproblem og jeg ikke har nogen grund til at pive … men hold da kæft hvor er det dog et deprimerende udbud af madvarer man skal holde sig til, når man skal handle discount og tænke over priserne ….. og jeg kan mærke at fantasien lige så stille og roligt siver ud af min madhjerne.

5 svar til “Økonomiske begrænsninger gør mig fantasiforladt”

  1. Jeg har ingen ord som kan formilde. Kan blot konstatere, at du ikke er den eneste med den slags kvababbelser. Jeg har dem stadig efter nogle år på den måde.

    Jeg synes det kan være svært at komme op i omdrejninger mht. kreativitet på madfronten, når der ikke er megen Kongens Mønt at gøre godt med, og jeg burde måske nok efter alle de år have lært, hvordan jeg får det bedste ud af ingenting (when life gives you lemons… osv.), men jeg har ikke fundet de vise sten endnu.

    Finder jeg dem, skal jeg nok sige til 🙂

  2. visitsen Avatar

    Tak skal du have Anita og lige over.

    Det der er rigtig ærgerligt er, at jeg synes at jeg har lavet fantasiforladt mad i det år hvor vi var i Egypten, fordi man bare ikke kunne få ordentlige råvarer … og så kommer man hjem hvor udbudet de rigtige steder bare bugner – mens man selv er de steder hvor udvalget er noget mere sparsomt.

    Men heldigvis er discount gulerødderne stadig 100 gange bedre end dem i Egypten 🙂

  3. Ha ha, det var da altid noget, det med gulerødderne 😀

    Jeg har i en periode ladet mig inspirere på det vildeste af Anne Hjernøe (via DR’s net-tv) og HUN giver mig lysten til at eksperimentere med de få midler, jeg har til rådighed.

    Hun er den diametrale modsætning til Plum og Gericke, når det kommer til antallet af ingredienser i en ret, og det gør det overskueligt og let at lade sig inspirere af, efter min mening.

    Jeg mindes, at jeg engang har set en bog med titlen ‘Kogebog for Fattigrøve’ 😀

  4. visitsen Avatar

    Måske man skulle låne den på biblioteket 😉

    Og så vil jeg da tjekke din kok ud.

  5. Jeg kan anbefale indisk mad. Det er spændende, nærende og faktisk også ret billigt. F.eks. kan man lave en gulerøds-hvidkålsbatji med ris pillaf, naanbrød (nemme at bage) og hjemmelavet chutney (også nemt og kan laves af mange forskellige frugter) og det smager så guderne synger. Indisk mad er også meget noget med bønner og linser (dal) nærende, mættende og en fryd for øje og gane. På biblo kan du låne flere indiske kogebøger. Du kan også købe dem for en slik. Selv har jeg en, der hedder: “Indisk mad helt enkelt” af Das Sreedharan. Så vidt jeg husker købte jeg den on line.
    Med indisk som en del af det hele, så synes jeg faktisk, at vi kan få det til at løbe rundt uden, at man føler sig fattig og træt. Lige nu er vi så ikke så pengeløse, men vi holder fat i det indiske islæt (for det er jo samtidig klimavenlig mad!)

    Bon appetite.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

,

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.