Jeg kunne se på Facebook, at mine naboer havde købt hus.

De flytter til oktober.

Fra ord til handling.

Vi snakker om hus.

Efter sommer går vi over til at kigge på huse.

Har vi lovet os selv og hinanden.

Og vi skal finde derhen, hvor vi kan blive enige. Om placering og hvordan og hvor stort.

Jeg drømmer om et sted, hvor jeg kan se himlen, når jeg kigger ud af vinduerne. Himlen og noget grønt.

Jeg drømmer om rum med lys og med plads og med en brændeovn til de kolde aftener, hvor gardinerne trækkes for og der tændes stearinlys.

Jeg ønsker mig en kælder eller endnu bedre et viktualierum til mine indkøb og sylterier. Et sted hvor jeg kan stille alle de ting vi har og som jeg gerne vil have. Et køkken med uanede mængder af bordplads og køkkenskabe og et komfur med gas.

Jeg vil så gerne have et grovkøkken, hvor jeg kan rense mine grøntsager for jord (og måske stille vandskålen til den imaginære hund?). Et sted hvor vi kan opbevare og sortere vores vasketøj, samt tørre det inde, når vejret ikke er til at vi kan hænge det udenfor.

Jeg fantasere om et soveværelse med ro – med et walk-in-closet, så selve rummet bare er en seng og ikke meget andet. Hvidt i hvidt, måske med ovenlys så man kan tælle stjerner hvis man ikke kan sove – og ellers lytte til fuglene og dufte blomsterne i sommermorgenerne.

Jeg tænker på hvor fedt det bliver når dykkergrejet kan skylles i haven og derefter parkeres i kælderen – tørt og godt og klar til næste dykkertur.

Jeg har et indre billede af min have, der rummer gamle træer og bærbuske. Med et krat i den ene ende hvor min lille hule skal placeres – enten der, eller også skal der bygges et drivhus sammen med huset. Jeg vil elske at ligge i min jernseng derude og kigge på naturen en forårsdag eller en regnfuld sommerdag.

Jeg ser mig selv sidde med morgenhår og en kop kaffe på en solrig plet i det tidlige forår, mens kattene smyger sig om mine ben, for dernæst at stikke af efter en mus eller en sommerfugl.

Jeg hører latter fra en sommeraften, hvor vennerne kommer forbi til et glas kølig rosé eller en god øl. Hvordan vi viser haven frem for dem, der er til det og kærestens værksted for dem, der er til værktøj og grej.

Jeg glæder mig til at plukke ferskner fra træet i drivhuset/udestuen, samt figner der står op ad den sydvendte mur og mit mundvand løber ved tanken om alt det vi skal grille på vores terrasse, hvor vores udekøkken er placeret.

Jeg ser en sløv september søndag hvor jeg kan gå og nusse blandt mine planter og det hele gløder inden det lægger an til vintersøvnen. Jeg kan sagtens se kattene som de er med på en snuser, mens de alligevel holder sig tæt mod mig.

Jeg tænker på en jul holdt med rum og plads til overnattende, hvor man kan være med i det hele fra det åbne køkken. Jeg kan næsten lugten anden og se dampen fra ovnen, når der tjekkes for temperatur og sprødhed. Jeg ser vores træ der spejler sig i vinduerne og ud mod vintermørket og de lys der varmer ude i kulden – og grillen der står derude og steger flæskestegen færdig.

Vi snakker om hus og efter ferien skal vi til at kigge på hus.