imageEfter små 5 timer i vand var det en betydelig renere og noget mere dvask mig, der tøffede hjemad.

Det var skønt, det var anbefalelsesværdigt og det kunne meget vel gå hen og blive vanedannende.

Når først stressen i udenfor Kurbadet var overstået og badekåber og håndklæder lejet og udleveret, masker og massage er bestilt og bordplan og drinksbilletter sikret, kunne roen falde på og nydelserne begynde.

Efter omklædning og behørig afvaskning af de anmærkede områder, tog vi, iklædt badedragter og badekåber op i kurbadsafdelingen, til en lille starter i dampbadet.

Efter den oplevelse var det et par letdampede damer, der gik vi ned til det stemningsfyldte rum der var kuraftens centrum. I aftens anledning var vinduerne blændet, lyset dæmpet. Rundt langs kanten af den elipseformede bassin stod der farvede glas med levende lys og en trio spillede dæmpet jazz.

Der var dækket op i midten af bassinet. Hvor der nomalt er vand, var et gulv dukket op og på det stod veldækkede bord med flere starinlys. Da vi havde fået velkomstdrink og koldt kildevand, fik vi at vide at maden var serveret. Maden var god og der var rigeligt.

Efter kaffe og kage og slåen mave var det tid at komme videre i programmet. Og programmet for vores vedkommende bestod af:

– saunagus, hvor bademesteren lod dampene fra esteriske olier bølge i varmen,
– dybderensende maske, med efterfølgende dampbad,
– massage ved bassinkanten,
– Tai Chi (hvor vi dog mest bare var med på en lytter, mens vi dasede til musikken i det varme vand),
– pauser med indtagelse af kølig kildevand i Pejsestuen,
– forfriskende dyb i koldtvandsbassinet (som vi begge blev utrolig begejstede for),
– jacuzzi,
– og så liiige lidt mere sauna og dambad.

Den sidste halve time blev brugt ved bassinkanten, fødderne dyppet i vandet, hvidvin i hånden og intelligent samtale med veninden. Hvis man lukkede øjnene, var det grangiveligt som var vi rejst tusindevis af kilometer og sad i junglenatten.

Med et lille *klik*begyndte rullegardiner at rulle op, og mens en medarbejdere gik rundt og pustede starinlysene ud, pakkede musikkerne deres instrumenter sammen og kort tid efter var vi ude i oktobernatten, på Vesterbro, i Danmark.

Natten var forbløffende mild – eller også var det den indre varme, der stadig glødede….