Jeg elsker min by, som den strækker sig i morgensolen og vågner op på ny. Mens grønthandlerne pakker frugterne ud og stiller dem an og åbner butikken – og nattens damer pakker deres ind og ned og lukker for forretningen.

Jeg elsker skiftet mellem nattefolkets raven rundt og dagfolkets målbeviste skridten ud. Når nattens gerninger og ugerninger blottes for det skarpe dagslys. Pailletter og sort mascara i dagslys.

Jeg elsker den råbende kvinde, der skælder manden huden fuld og ham, der giver hende et forsoningsknus, der midt på gaden, mens trafikken så småt tager til.

Jeg elsker at bo et sted hvor dagens skiften er lige så tydelig som årets – og hvor årets skiften efterhånden også kan ses i det væld af træer, der er blevet plantet rundt omkring og lige nu smider både blade og frugter på stenbroen.