Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg trives med sushi. Jeg elsker det når jeg mødes med vennerne om en bakke til fri film (vejret er godt i år – men hvad er det lige der sker med programmet?), eller tage en tur med en ven, en boks og kølig flaske hvidvin på stranden, eller som en nem måde at slippe om med middagen derhjemme.

Her hvor jeg bor ser sushien også ud til at trives. Det ene sted efter det andet er poppet op og det sidste er med et interessant tvist- nemlig skandinavisk/japansk.

Skagerak er navnet og her blander man bl.a. fisken og tangen med danske råvarer som jordskokker, dild og jordbær.

Jeg har spist derfra et par gange nu. En gang derinde i det smukke enkle rum og en gang hvor vi bare tog maden med os.

Begge gange var maden et hit. Jeg er blevet specielt glad for det de gør med det skandinaviske. De har en stor maki med reje med ovennævnte jordskokke og dild, der giver en lyst til at drikke snaps. Både skokken og dilden klæder ris og tang – og det hele klæder min gane. Men også deres scandinavian style indside out med laks, flødeost, jordbær og advokado er noget specielt og noget der giver lyst til en gentagelse.

Det er også nogen søde og hjælpsomme folk der er i butikken og derfor er det lidt ærgeligt at begge de gange jeg har været der, så har der været kludder i bestillingen. Af en eller anden årsag er det den samme rulle, der skaber besværet – nemlig den med skokken og dilden. Den ene gang transformerede den sig til en stor maki med reje med mango, ingefær og chilli og den anden gang til en inside out med spicy tun med agurk og mango.

Det gør selvfølgelig at man kommer godt rundt på kortet – men det kan godt gå hen og blive dyrt for dem i længden – for begge gange har jeg fået den forkerte on the house og en uforbeholden beklagelse, og sidst drikkelse efter eget valg med i købet. Fint nok i situationen, men i længden vil jeg egentligt bare have min mad.

Men jeg er nu alligevel klar til en tredje runde om ikke så længe.