Jeg synes at folk er gået fra hinanden i alle de 22 år jeg har boet i denne her ejendom på Vesterbro.

Jeg ved det, for jeg har altid haft god med plads, og derfor har mange af mine venner boede hos mig i kortere eller længere tid. I deres mellemfase fra par-liv til singleliv … eller i nogen tilfælde bare fra det ene parforhold og videre til det næste.

Alle på nær en, har været veninder og opholdet har næsten altid været kort, fordi de hurtigt fik etableret nyt hjem et andet sted.

Og jeg tænker at det nok er rigtigt når undersøgelser viser at det er nemmere for kvinder at komme videre fra et forhold til en ny tilværelse. At de har et bedre netværk, der nemmere understøtter dem i processen.

Det er også som om, at de her kvinder får fornyet energi, begynder at skinne på en anden måde. Får en glød tilbage som ofte har været slukket i flere år og lagt nede at tunge kompromiser og mere eller mindre ønskede tilsidesættelse af egne behov.

Min nyeste observation er, at nyskilte mænd lugter af kælder.

Eller den hengemte lugt af sommerhus.

Skimmelsvamp.

Måske maskeret af lidt for meget cologne og kunstigt smil.

Her går det godt.