Bor i en ejendom der blev byfornyet i 99/00. I forbindelse med byfornyelsen skete der mange mystiske ting. En af de mere bizarre er at udlejer og tdc blev uenige om hvem der ejer kablerne inde i ejendommen. Tdc siger det er deres, fordi de ejede de kabler der var i ejendommen før byfornyelsen og udlejer siger at det er deres fordi, de har lagt alle de nye kabler ind.

Mens striden har stået på (i 4 år and still counting) vil tdc ikke lave en aftale med udlejer om en fælles opkobling til ejendommen. Da vi flyttede tilbage til ejendommen regnede udlejer med, at det var muligt, at få en sådan fælles opkobling og på forventet efterbevilling begyndte udlejer derfor at opkræve for kabeltv over huslejen, for alle nye lejere. Pengene er troligt blevet opkrævet måned efter måned, år efter år – og aldrig nogen sinde blevet afregnet overfor tdc.

Tdc har sædvanligt rod i deres system, så de startede ud med at levere signal til hele ejendommen – nogle beboere var ikke klar over det og koblede sig op separat og andre gjorde ingenting. Senere har tdc lukket for signalet hos nogle af beboerne, mens andre stadig guffer gratis kabeltv.

Det er en fuldstændig forrykt situation, hvor nogle af beboerne altså betaler både til tdc og udlejer, andre tror de betaler over huslejen – hvilket de altså ikke gør, da pengene aldrig kommer videre end til udlejer, og endelig er der nogle, der hverken betaler til udlejer eller tdc og alligevel får kabeltv.

Som formand for beboerrepræsentationen har jeg prøvet at få situationen normaliseret, siden jeg i 2001 blev klar over hvad der foregik. For et par måneder siden lød meddelelsen om, at der var indgået en aftale ñ men der er stadig ikke kommet nogen tilbagemelding hverken fra udlejer eller tdc.

Det er frustrerende ikke at vide hvad der foregår og det er pinligt ikke at kunne komme med en redegørelse overfor de andre beboere. For at få noget at vide, har jeg har prøvet med trusler, juridiske breve, endeløse telefonopkald og i dag prøvede jeg så med denne mail:

Fra: Visitsen
Sendt: 4. marts 2004 16:57
Til: udlejer
Cc: udlejers chef
Emne: Hvad skal jeg sige….?

Kære H

……….hvad skal jeg sige på vores generalforsamling den 9. marts?

– hvad er status med aftalen med tdc?
– hvornår kommer der noget materiale omkring det ud fra dig?
– hvor meget er det endt med at koste?
– bredbånd via kabelnettet?
– hvornår træder det i kraft?
– hvordan melder man at man gerne vil ha’ den ene pakke eller den anden?
– hvornår får folk pengene fra jer retur?
– hvem får nogen?

+ ????????????????? du kan sætte efter behov.

Vil du ikke nok være sød at give mig noget, jeg kan tage med på mødet så jeg ikke for 4 år i træk skal fortælle folk, at “udlejer og tdc kan ikke blive enige om en aftale og derfor skal du betale for noget du ikke får noget for og du skal ikke betale overhovedet og du skal bare betale til tdc”

Med venlig hilsen
Visitsen
Formand

Måske er der håb forude for jeg fik da et svar i dag:

Jeg skal nok se at nå en afklaring og få sat en redegørelse
sammen til dig inden generalforsamlingen.

Med venlig hilsen

H