Mit banner som det ser ud for en rød-grøn farveblind

Med flere farveblinde familiemedlemmer er jeg vant til, at folk ikke kan se lyserøde æbleblomster på de nyudsprungne æbletræer – eller at der bliver spurgt “Hvaffer nogen valmuer?” når man står ved en mørkegrøn mark, der er plettet med røde prikker. Det er derfor også ret naturligt for mig, at man tage skal hensyn til den “defekt”, også når man laver hjemmesider.

Derfor er det ganske ufatteligt for mig, at jeg på mindre end to dage har siddet med folk, der arbejder mere eller mindre professionelt med hjemmesider – hvoraf jeg ved, at den ene af dem er igang med at indkassere en mindre formue for deres arbejde med et bestemt firmas nye hjemmeside – og de så alligevel laver klassikeren med at skrive med rødt på grøn baggrund – eller laver teksten rød og links grønne.

Tilsyneladende har rød og grøn en stor tiltrækning … altså bortset fra når man altså ikke kan se det!

Men jeg skal ikke selv være helligere end hellig – for jeg gør det jo selv. Mit banner har jo også en lille lækker detalje – med et rødt punktum i den grønne tekst.

Lækkert – indtil man tester hvordan det ser ud for en rød-grøn farveblind… Men inden du hakker på mig – så test selv din side!