Jeg kan huske da jeg første gang stødte på Blogbot, det var en hel ny verden der åbnede sig for mig. Indtil da havde jeg kun fundet nye blogs ved, at følge links rundt via de (få) blogs jeg kendte – men pludselig lå der en helt ny verden foran mig, og jeg kunne fråde og fråse rundt i alle mulige blogs, jeg ikke havde kendt eksistensen af – og ikke ville have stødt på på anden måde.

Sådan er det ikke rigtig idag.

Ikke fordi der ikke er ordentlige blogs at finde, men simpelthen fordi almindelig blogs forsvinder i strømmen af tilbud om forbrugslån, seniordating, varme villige fi**er, Mr Green ger alla fem chanser på Den Gröna Miljonen utan insats, Musica: Carmen Consoli rivive ‘Mediamente, fjærkræ og tips om hvordan jeg gør min hvalp stueren.

Du kan jo bare ignorere dem du ikke vil se” vil den smarte sige, men nej, det kan man ikke. Af en eller anden årsag er det ligegyldigt hvor mange gange man ignorere de forskellige sites, så bliver de ved med at dukke op.

Og det er vel et eller andet sted det, der er allermest kendetegnende for lige netop spammeradfærd: man er ligeglad med alle dem der ikke er interesseret, for dem der er, gør det det hele værd at fortsætte og det gør man uden stop.

Jeg er ikke ude efter blogbot, jeg synes at ham, der styrer butikken gør et fantastisk stykke arbejde og at det sikkert er en biach at få det hele til at fungere.

Jeg har riven ude efter dem, der alligevel må gøre en indsats for at få deres – i mine øjne – ufattelige ligegyldige site til at pinge på et site forbehold blogs, når de tydeligvis ikke er målgruppen og bare er der for at sælge et produkt.

Ironien er så, at lige præcis spam også er blevet min egen skæbne:

På et tidspunkt må jeg være røget i et Akismetfilter i en wordpress-blog og nu kan jeg ikke skrive en kommentar på en wordpressblog, uden at blive sendt lige durk tilbage i spamkøen – og det er uangtet at mine (få – men vittige) kommentarer efterhånden mange gange er blevet hentet frem og pudset af, af berørte blogejere.

Det er lige før at spam skal på listen med hungersnød og verdensfred – det virker i hvert fald nærmest lige så usandsynligt at det forsvinder som de to andre onder.