Så stod jeg dér i køen med mit økologiske hakkede oksekød med maksimum 3-7 % fedt, min Thise fedtfrie 0,05% mælk og yoghurt med 0,01% og tranebær og skovbær, mine økologiske Sultana rosiner (de mørke som er de sundeste), økologiske citroner og meloner (galia 40 kalorier pr. 100 g og cantaloupe 39 kalorier pr. 100 g), med genbrugsindkøbspose og medlemskort i hånden.

 … og jeg følte mig rigtig og hellig, at jeg i et kort øjeblik overvejede, at lægge varerne hulter til bulter i stedet for med striberne opad.

Men jeg gjorde det ikke.

Og ham bagved mig købte to poser kanelgifler, en marsbar, en flaske Linieakvavit og 20 Røde Kings … og så var balancen ligesom genoprettet.

Og jeg tog hjem, satte suppe over og mens den varmede, lavede jeg forberedelser til morgendagens aftensmad (lynblanceret hvidkål, marineret melon og udblødte rosiner … og det lyder absolut ulækkert, men smager godt) og derefter tog jeg ud for at svømme.

Og ham med giflerne, snapsen og smøgerne … jeg tror han lavede noget andet.