Af jord er du kommet

Det er sjældent man kommer hjem fra fødselsdagsfest lugtende af røg. Men det gjorde jeg i lørdags, idet lørdagens underholdning inkluderede en vaskeægte umu/hungi.

Mad lavet i et hul i jorden.

En hel dags forberedelse og maden der der smager helt specielt og skønt – og giver en ny mening til ordene “af jord er du kommet – til jord skal du blive”.

Hele seancen er blev gennemfotograferet – hvis du vil se det hele så tryk på billedet:

mad i umu

3 svar til “Af jord er du kommet”

  1. Hold op, hvor ser det fantastisk ud. Det vil jeg gerne prøve en gang. Man må jo kunne stege et helt lam eller en halv ko på den måde.

  2. Det er også en ret fed oplevelse.

    Jeg ved ikke med de hele dyr, for det steger jo i realiteten på eftervarmen.

    Mens det brænder bliver der lagt store sten derned som varmes op. Når de er varme og brændet er brændt til gløder, lægges kødet i og hullet lukkes til.

    I og med at ilden/gløderne ikke længere får ilt må gløderne jo gå ud. Og det der ligger dernede varmes af stenene.

  3. Princippet er vel det er som en ovn – stenene holder på varmen og tillukningen af hullet gør at gløderne går ud så temperaturen ikke stiger men heller ikke falder – eller falder meget langsomt. Der steges så ved undervarmen – så det er nok ikke så velegnet til at lave sprøde ting med, men langtidsstegning bør det vel godk kunne klare og hvis der er sten nok og hullet er stort nok kan man vel godt stege en bette pattegris *s*
    Superlækkert – og så er det jo et skønt heldagsprojekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.