Hjemme hos min søster er min svogers mantra, når noget bliver væk: “rejs dig lige så jeg kan se om du sidder på det” fordi min søster vist en enkel gang har siddet på det, der var væk.

I morges stillede jeg en meget vigtig kursusmappe ved min bagdør, sådan at jeg kunne huske at tage den med på arbejde. Halvvejs på arbejdet, opdagede jeg, at jeg havde glemt den. Jeg kunne ikke forstå det, når jeg nu havde sikret mig, at jeg ikke kunne komme af sted uden den. Men så erindrede jeg at der da vist ikke var noget foran døren, da jeg som den sidste af hustandens beboere gik ud af døren.

Ved hjælp af moderne teknologi fik jeg overboen til at være behjælpelig med at lokalisere mappen. Det viste sig , at mappen ikke længere stod ved bagdøren, eller var i køkkenet overhovedet.

En venlig sjæl havde set den stå og kukkelure og mente bestemt at det måtte da være affald. Og ganske rigtigt min vigtige mappe lå da nok så pænt i skraldecontaineren.

Næste gang jeg ikke kan finde mine ting ved jeg nu at jeg skal starte med at spørge ud i rummet, om der er nogen der har smidt det ud….