Fordi det stadig er vigtigt……..

image

[World AIDS Day talen]:

“Det er i dag den 1. december. Det er World AIDS Day, og jeg har taget ordet for at fortælle om de mange millioner kvinder, der lever med hiv og aids, født i samfund, hvor kvinders ret ikke eksisterer.

Der er lande, hvor kvinder lever under vilkår, der er så ekstreme, at man tror, det er løgn. Hvor mere end hver fjerde har hiv, smittet af uvidenhed, utro ægtemænd eller voldtægt. Hvor 2 ud af 3 kvinder mellem 15 og 24 år har hiv eller aids – og dør inden de bliver 30.

Disse kvinder dør en langsom død – alene. Udstødt af familien og af et samfund, der ikke vil kendes ved dem. I skam, ensomhed og håbløshed, fordi ingen regner dem for noget.

Forestil dig smerten og forfærdelsen, panikken og afmagten ved at efterlade dine børn uden at have nogen at give dem videre til.

Forestil dig, at din ældste datter fratages muligheden for at uddanne sig, fordi hun skal overtage dine pligter.

Forestil dig, hvad det betyder, når en hel generation af børn vokser op uden en mor, uden omsorg og uden at lære, hvad der er rigtigt og forkert.

Aids-epidemien er den største sundhedskrise, verden har oplevet. En naturkatastrofe, der om få årtier har affolket store dele af det afrikanske kontinent.

På verdensplan har aids gjort over 11 millioner børn forældreløse. Hver dag dør 4.000 kvinder af aids, hver dag smittes 7.000 kvinder med hiv.

I dag er det World AIDS Day, og den skal bruges til at sætte kvinders rettigheder på dagsordenen.

Brug din indflydelse, tal sagen og giv de kvinder, som ligger for døden, et håb om, at deres børn får et liv uden hiv og aids.

Tak fordi du lyttede.”