På vores rundtur på Sri Lanka foregik en del af rejsen i tog. Oppe i bjergene er der en mulighed for at tage en tur i en 1. klasses observationsvogn, med bløde sæder og vinduer over det hele.

Den var så udsolgt – og vi tog så det tog der kun havde 3. klasses vogne med træsæder og ingen vinduer … Et tog der desuden brugte det meste af dagen på at sætte nye vogne på, køre mod næste station og så tage vognen af igen.

Turen var estimeret til 2-3 timer og tog 5 – men udsigten var fantastisk:

Bagefter talte vi om, at det ikke var det smarteste vi havde gjort, for vi rejste på Uafhægighedsdagen (60 års dagen for Sri Lankas uafhægighed fra England) og det er en af de dage, hvor der er kan være en øget risiko for attentater.

Modsat andre lande, så har attentaterne på Sri Lanka primært været rettet mod singaleserne, hvorfor lige præcis et tog, der kun har 3. klassesvogne, har større risiko, end en 1. klassesvogn.

Det er underligt at rejse i et land af ufattelig skønhed, hvor der faktisk er en reel fare og det ovenikøbet viser sig, at der er et attentat mens man rejser i området.

Men jeg har på intet tidspunkt i de 10 år jeg har rejst i Sri Lanka oplevet nogen form for fare, har aldrig følt mig truet …. men jeg er meget, meget spændt på hvad der kommer til at ske med landet. Om der nogensinde kommer fred, eller om vi bare står på kanten af en ny situation og en situation hvor terror og selvmordsbomber kommer til at blive hverdagen.

Jeg håber det ikke – mest af alt for de dejlige mennesker, der bor i det smukke land.