Sylt

Et enkelt glas af de gode grønne tomater blev det til, men da lagen var kogt til et kilo, står den nu og venter på næste hold umodne tomater.

Første gang jeg lavede syltede grønne tomater, stod det mere end et år i mit skab, før der endelig blev taget mod til at sætte tænderne i dem.

Og hvilken herlig overraskelse det var og helt klart en af de gode. Men der skulle gå noget tid, inden jeg fik umodne tomater i hænderne og dermed mulighed for at gengøre herligheden.

Jeg er dog spændt på hvordan de kommer til at smage denne gang, for en ukoordineret livsstil gjorde at de kom til at stå i eddikelagen en del længere end påkrævete (anbefalet?) – faktisk omkring 8 dage længere end de skulle.

Men nu er de kogt og så må jeg jo se om eddikeforlængelsen er en fornøjelig tilføjelse eller ikke helt det der skulle til.

Og så er det jeg tænker, dem der fandt på overhovedet at sylte grønne tomater, der første gang, jo også måtte have følt at de vovede sig ud på dybt vand … for det er jo ikke ligefrem en fornøjelig spise, sådan en umoden tomat.

Ja, jeg ved det ikke, men det så ud som om det ikke var ren fornøjelse der gik over søsterungens ansigt, da han i startprocessen fik lov til at gufle en af tomaterne i sig … med et adr og et badr.. røg den direkte i affaldsposen.

Jeg håber at dem jeg har stående på glas, ender med at få en anden skæbne.

Og mens det dyrebare glas er stillet på plads i skabet, står en omgang hyldeblomst saft på komfuret og med tilsætning af sukker og vinterkrydderier er det i gang med at transformere sig til den allermest delikate krydrede hyldeblomst sirup og jeg ved, at der er bud efter den, både i eget og andres køkkener.

5 svar til “Sylt”

  1. min mormors syltede grønne tomater var min yndlingsslik (sammen med det cocktailbær, der fulgte med Brugsens frugtsalat).
    min mormor sagde, at de skulle lagre i årevis, førend de var parate. jeg gik tit og aede glassene med øjnene i fadeburet.
    hvor må der dufte dejligt hos dig. foruden i din nakke:)

  2. visitsen Avatar

    så måske var det det helt rigtige jeg af vanvare gjorde med mit hengemte glas af de grønne. Må se om jeg kan komme til at gøre igen 😉

    Indtil da kan jeg smovse i ravfarvet hyldeblomstsirup, der smager så skovalfene synger … og det blev ikke dårligere af at blive hældt over blandede nødder. Det lille glas skal vist gemmes til julefrokosternes ostebord!

    Og ja, nakke og hjem dufter dejligt 🙂

  3. Kæresten Avatar

    Jeg troede du skulle læse og skrive opgave!!!

  4. visitsen Avatar

    man kan sagtens både læse og skrive opgave samtidig med at der står noget hyldeblomst-wannabe-sirup og bobler på komfuret!

  5. […] blevet brugt til hygge-afslapning i køkkenet med at prikke grønne tomater, til endnu en gang syltede grønne tomater, lave tørrede æbleringe, af de sidste overskudæbler fra Jylland og koge myntesirup til lige at […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.