Sunday Roast

Et af de mest fantastiske og forfærdelige måltider jeg har fået, var Sunday Roast hos den engelske svigermor. jeg engang havde.

Fantastisk fordi det er en stor affære at kokkerere sådan et måltid og forfærdeligt fordi alt var lavet i traditionel engelsk stil, med kød der var stegt til læder; tørt og sejt, og grønsager, der var kogt i sønder. Det eneste jeg kunne lide dengang var Yorkshire puddings og peberrodscremen.

Men siden da, har jeg haft en ide om at det kunne være et fortrindeligt måltid, hvis det blev lavet ordentligt. Og jeg har haft rigtig stor lyst til at give mig i kast med det. Men der skulle åbenbart gå 18 år før jeg turde prøve det.

Men ude på mit køkkenbord har jeg begyndelsen på mit egen Sunday Roast.

Det bliver lavet helt traditionelt, men tilrettet min smag.

Stegen bliver stegt rosa, med helt traditionelle kartofler ristet gyldne i ovnen, de tre grøntsager bliver tre slags rodfrugter tilberedt i hjemmelavet ølsirup (to gode øl, der er kogt ind til sirup med lidt soya, honning og rosmarin).

Det suppleres af hjemmelavet peberodscreme og mit helt eget første forsøg med Yorkshire Pudding. Og så skal der sovs til!

Der skal drikkes god øl til maden og det hele sluttes af med en græskar/æble tærte med drys af sukker krydret med stjerneanis og kanel og flødeskum pisket let og fluffy med mandarinsaft.

… og så tror nok at vi allesammen er klar til en tur i sofaen … og en uge på diet og hård træning, for det er ikke noget lille let måltid.

Gæsterne er inviteret til kl. 15 – så der skulle være tid nok til at slå maven, inden ugen rinder helt ud. Og udenfor siler regnen ned, så det kan næsten ikke blive mere hyggeligt end det; samles om et godt måltid mad og lade hånt om vejret.

6 svar til “Sunday Roast”

  1. Jeg har ingen engelsk svigermor, men jeg har haft en reservemor, da jeg boede derovre et års tid.

    Jeg ved lige nøjagtig hvad du snakker om, men jeg er nu nok alligevel mest imponeret over at du kan li’ Yorkshire Pudding.

    Din version af middagen lyder spiselig (undtaget pudding selvfølgelig) – god appetit!

  2. visitsen Avatar

    Den Yorkshire Pudding jeg har fået – og har tænkt mig at lave, er jo bare en slags brød, så jeg ved ikke rigtig hvad der ikke skulle være at kunne lide ved det?

    … og svigermoderen er meget daværende, jeg tror ikke min nuværende svigermor har lavet en engelsk Sunday Roast – men jeg er sikker på at hun som gammel slagterfrue har lavet mange ypperlige stege igennem sin tid.

  3. Hmm, 404 på dit link, men nu du siger det, så tager jeg jo nok fejl og forveksler det med Christmas pudding… til mit forsvar så er det mere end 20 år siden.

  4. visitsen Avatar

    Så skulle linket være rettet … og det er nok Chrismas Pudding du tænker på 🙂

  5. Hvis den her option er valgt til, kunne det nu godt have være Yorkshire også:


    Raisons or Currants (optional)

  6. Tonya Buschmann Avatar
    Tonya Buschmann

    Hi I reach your site when i was searching yahoo for this

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.