Sommer på glas

Hvor der før var et drivhus, ligger nu en sø. Mine kartofler har fået skimmel og min havegejst er for nedadgående. Det flasker sig ikke helt som jeg regnede med – mit lille haveeventyr. De lange våde sommeraftner har været betragtet indefra, bag ruder og sure miner.

Men haven har alligevel leveret en lille høst af ribs, stikkelsbær, solbær, jordbær, rabarber, hindbær og dagen i dag er blevet tilbragt med at sylte.

Den sommer der ikke vil komme, er nu sødet med sukker og puttet på glas:

sommer på glas

Det er kun små portioner, men når det hele er talt sammen – bliver det da alligevel til en god portion, for inden jeg fik set mig om havde jeg fået produceret en spændstig jordbær/rabarbersyltetøj (med konjak og mandler), en lækker “Sommeralliance” – en syrlig marmelade af ribs, solbær og røde stikkelsbær(kogt med vanilije og et par kaffebønner). Den overskydende saft blev kogt sammen med rosensaften til en lækker sirup

De modne ribs endte i en mørk og fyldig ribsmarmelade og den overskydende saft blev spændet med whisky til en næsten sort tykflydende sirup. Den lille håndfuld hindbær blev kogt sammen med et par ferskner og resterne af sidste års syltede kirsebær – til en rigtig spændende marmelade.

Endelig var der et efterslæb på årstidernes frugter og derfor røg der en bunke æbler og tre meloner i syltekrukken – og også den overskydende melonsaft blev kogt ned til en tæt fin lysegrøn sirup.

Sådan så det endelige resultat ud.

årets høst

og liljerne er fra haven – og nu skinner solen…

6 svar til “Sommer på glas”

  1. Det er bestemt ikke noget ringe udbytte, så vær du bare glad 🙂

  2. Jeg tror nu også, jeg ville have svært ved at få armene ned. Mit frugtudbytte er siger og skriver et hindbær!

    Dine glas er bare blærede og smukke og smager sikkert så godt, som de ser ud.

  3. visitsen Avatar
    visitsen

    Tak skal I have.

    Faktisk er jeg ikke den store syltetøjsspiser – jeg kan bare godt lide at lave det…

    Men i år har jeg eksperimenteret lidt mere, så det kan da godt være der ryger noget ned.

    Ellers kan det komme i lagkager til de fødselsdage der kommer her over sommeren.

  4. Efter al den regn var de fleste af kartoffeltoppene blevet brune,der var ikke andet at gøre end at skære dem af og så er kartoflerne færdige med at vokse,desuden har de fået skurv 🙁

    Har du dræbersnegle i dine haver? Jeg har gruet for, at de kom i vores have,det behøver jeg ikke mere,nu er de der.Vi så dem for første gang i lørdags, 10 stk. på et øjeblik-hvad kan det dog blive til, ØV, de er så ulækre i større mængder..

  5. ‘Eksperimenteret lidt mere’, hvordan mon så det bli’r når du skal opleve en ‘rigtig’ sommer i haven??

    Det ser fantastisk ud og det er vildt, hvad du har fået ud af det.

    Det der lille trick med kaffebønner, hvad går det nærmere ud på??

    Jeg har 2 uger tilbage af min ferie og lur mig om det ikke bliver hamrende godt vejr ved udgangen af den sidste…;)

    God søndag herfra.

  6. visitsen Avatar
    visitsen

    C0: Jeg har også klippet alle toppene af – venter spændt på om der er noget nedenunder, det var ikke sådan mit første haveår skulle have være… 🙁 – og jeg har dræbersnegle og de er ulækre. Jeg går og hælder salt på dem, eller klipper dem over – men det er ingen fornøjelse,

    Sifka: ja, hvordan mon det går med en ordentlig sommer 🙂

    Det med kaffebønnen er ikke noget gennemtænkt og afprøvet – men en del af eksperimentet – jeg tænke at det måske kunne give noget lækkert smag..? Jeg har tidligere lavet en julesnaps med bla. vanilje og kaffebønner og det var godt, så nu har jeg prøvet at putte et par bønner i den meget kraftige “alliance”.

    Det bliver i øvrigt godt vejr på fredag – for der starter min ferie og så skal det bare være godt.

    Ikke så meget pjat der!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

, ,

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.