Hvor der før var et drivhus, ligger nu en sø. Mine kartofler har fået skimmel og min havegejst er for nedadgående. Det flasker sig ikke helt som jeg regnede med – mit lille haveeventyr. De lange våde sommeraftner har været betragtet indefra, bag ruder og sure miner.

Men haven har alligevel leveret en lille høst af ribs, stikkelsbær, solbær, jordbær, rabarber, hindbær og dagen i dag er blevet tilbragt med at sylte.

Den sommer der ikke vil komme, er nu sødet med sukker og puttet på glas:

sommer på glas

Det er kun små portioner, men når det hele er talt sammen – bliver det da alligevel til en god portion, for inden jeg fik set mig om havde jeg fået produceret en spændstig jordbær/rabarbersyltetøj (med konjak og mandler), en lækker “Sommeralliance” – en syrlig marmelade af ribs, solbær og røde stikkelsbær(kogt med vanilije og et par kaffebønner). Den overskydende saft blev kogt sammen med rosensaften til en lækker sirup

De modne ribs endte i en mørk og fyldig ribsmarmelade og den overskydende saft blev spændet med whisky til en næsten sort tykflydende sirup. Den lille håndfuld hindbær blev kogt sammen med et par ferskner og resterne af sidste års syltede kirsebær – til en rigtig spændende marmelade.

Endelig var der et efterslæb på årstidernes frugter og derfor røg der en bunke æbler og tre meloner i syltekrukken – og også den overskydende melonsaft blev kogt ned til en tæt fin lysegrøn sirup.

Sådan så det endelige resultat ud.

årets høst

og liljerne er fra haven – og nu skinner solen…