I dag er det en uge siden jeg landede i Singapore. Lettere fortumlet efter 12 timers flyvning, to gode film og med mintyfresh hænder.

Sidstnævnte skyldtes at jeg troede, at den lille pumpeflaske på toilettet indeholde desinficerende væske til hænderne – jeg mener, vi har jo alle set billeder af asiater med top hygiejne og mundbind … så jeg brugte af den to gange før det gik op for mig, at det vistnok var mundskyl.

Det lugtede i hvert fald sådan … og hænderne smagte også lidt sødt.

Under alle omstændigheder kom jeg hel frem. Sad og så byen vågne op mens jeg kørte i en afkølet bil ud til min veninde. På hendes altan fik vi fulgt op på verdenssituationen, hvorefter vi pakkede lejligheden ned og flyttede til et andet sted.

Et sted uden en rigtig altan, men med udsigt til pænt store huse. Et sted hvor jeg får propper i øerne når jeg kører op og ned – idet vi bor på 52. sal. Jeg har endnu ikke prøvet at tage trapperne – men jeg overvejer stadig. Det er så også et sted med reception, spa, gym, 4 svømmepæle og et enkelt boblebad.

Men hvis man, åh lad os bare sige .. kommer til at lukke sig ude af lejligheden, iført løbetøj og morgenhår, så er det også et sted, der rent faktisk ikke kan hjælpe en med at komme ind i lejligheden igen. Men så kan man jo nok godt finde vej gennem byen og hen til venindens arbejdsteds, idet det jo ellers kunne gå hen og blive en pænt lang dag.

Jeg ved ikke om jeg sådan rigtigt får set Singapore. Jeg har set de etniske bydele, købe-ind gaden med mærkevare og selvfølgelig deres botaniske have. Jeg har spist en masse ude – mad fra det meste af verden og godt. Har kørt i deres metro og gået rundt i gangsystemet under gaderne og være oven jorden, med nakken tilbage for at se helt op på toppen af husene. Har drukket Singapore Sling på Raffles Hotel, med jordnødder på gulvet og Long Island Icetea på en udendørs bar, på toppen af  et hus.

Men jeg har svært ved rigtig at mærke byen og ved ikke om det er fordi den er så strømlinet at det er det, som er kendemærket?

Til gengæld har jeg fået indsigt i min veninde og hendes kollegaers liv. Forståelse for hvordan livet leves af dem hernede. Har smugkigget ind i hendes verden og med stor succes lavet det første måltid mad i den ovn, der er i lejligheden.

Og om ikke alt for længe er jeg på vej hjemad igen.

Men inden da er det jo weekend. Og hvor den sidste weekend stod på gå-i-byen om fredagen, stort bal, med lange kjoler og fri bar om lørdagen og skræmmende baby-shower med pænt mange, meget gravide australske damer med stor lyd om søndagen, så skal vi slappe af i denne weekend.

Og når man slapper af i Singapore, så tager man åbenbart til andre lande. Thailand, Bali, Indonesien og Malaysia … alle de lande ligger jo lige omkring øen her. Og os, vi snupper lige en tur til Rawa, hvor vi slapper af efter en hård uge på kontoret (eller noget).

Men inden da skal løbeprogrammet jo overholdes og mens min kæreste kæmper sin kamp for at overholde aftalen i et land som ikke flyder med mælk og honning og pæne temperaturer, så vil jeg gå ned i det afkølede træningsrum og med udsigt over vandet, høje huse og palmer vil jeg løbe den sidste dag af den syvende uge i vores løbeprogram.

Og med alt det jeg spiser og drikker i det her land, som kan noget godt med mad og drikkevare, så er det vistnok også tiltrængt!