Sambær i rom

På mit stuebord står Sambæret nedsænket i cubansk rom – det var regitze der kom med ideen.

Det var ikke noget jeg vidste noget om – og jeg har sjusset (!) mig frem til en opskrift. Jeg har en teori om, at hvis bare råvarene er gode, så går det nok ikke helt skidt med resultatet.

Så jeg lavede en lage af rom (Havana Club -Añejo 7 Años), sukker (den uovervindelige muscovado) og citron (økologisk naturligvis – da jeg brugte både saft og skal). Kogte bærene hurtigt op og bagefter lagen ind – i glas (jeps, skyllede med kogende vand og atamon da!) med det hele – spæde op med en ekstra gang rom – og så lå på’et.

Det dufter fantastisk og det smager guddommeligt når man fisker et enkelt bær – eller lidt spildt lagesnask.

Et par måneder måske … og lidt der gemmes til jul?

Smed også nogle bær og sten i en lidt mere slaveagtigt hvid rom og kogte kirsbæreddike på stenene. Det ser allerede rødt ud.

Der sankes til huse.

4 svar til “Sambær i rom”

  1. Nøøørj … og jeg, som synes, at det er stort, at jeg får lavet hyldeblomstsaft. 🙂

    Min mor laver rumtropf – det begyndte hun med igen for nogle år siden, og man må sige, at den bliver bedre år for år.

  2. åh! måååm!
    jeg tror du er igang med det rene alkymi, dér, Visitsen. man kan jo fornemme denne her lille modstand inden bærret brister og den intense smag eksploderer i munden. jeg danner enorme mængder mundvand lige nu.

  3. visitsen Avatar
    visitsen

    @Anne: hvis jeg havde et sted at gøre af det, så syltede jeg så det stod ud af ørene – og en Rumtropf er en af de ting jeg godt kunne tænke mig at kaste mig ud i (og jeg har beholderen at gøre godt med…). Men lejlighed og varme kælderrum gør ingen syltemester … 🙁

    @regitze: det var dig er såede frøet – smid en mail med din adresse så sender jeg et (lille) glas.

  4. jeg glæder mig til at få rød næsetip!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

, ,

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.