I går drak jeg citronsyre. Det var ikke med vilje og det var surt.

Først troede jeg at det var overboens kat, der havde pisset i min kop. Det er nemlig en usandsynlig mopset kat og den havde lige været i nærheden af min kop. Dernæst gik det op for mig at jeg havde lavet te på den gang citronsyreblanding jeg lige havde afkalket min elkeddel med.

Det er et af mine skrækscenarier – at drikke et eller andet giftigt ved en fejl. Jeg plejer altid være utrolig hysterisk med at markere når jeg eksempelvis afkalker eller bruger andre usunde væsker i huset. Det havde jeg ikke gjort igår. Og da jeg lige skulle lave en kande te inden jeg skulle ud af døren, tændte jeg bare for el-kedlen …. for der var jo allerede vand i den!

Når uheldet nu var ude, var det heldigt at det var citronsyre som ikke er så specielt farligt.

Men da der på beholderen stod, at man skulle søge lægehjælp omgående ved indtagelse, så ringede min ven til Traumecenteret, mens jeg drak en liter mælk. Faren kunne hurtigt afblæses. Jeg ville højst få lidt mavepine. Det gjorde jeg nu ikke. Men jeg var lidt sveden i den ene mundvig, men også det gik over.

Ved nærmere eftertanke, så var der et eller andet ved smagen jeg godt kunne lide – måske handler det bare om at dosere citronsyren rigtig…..