Om lidt ringer uret forhåbentligt for sidste gang, men så er flere hold frugter og grøntsager også blevet forvandlet til sur-søde-krydrede-spiser og lagt på glas til vinterens forråd. Med både egen have og besøg i det mødrende hjem over weekenden, så var der lagt an til noget intensivt sylteri.

Men først blev dagen brugt ude i det gode vejr. Det startede med en tur med en af de gamle både på Furresøen, vejret var flot, humøret godt og vi og mange andre brugte dagen på at lade sig blæse igennem og få sol på næsen. Nyde og frydes over udsigten og de flotte villaer og store træer rundt om søen.

Planen var sejltur efterfulgt af frokost i Marina’en ved Furesø, men stedet er så godt besøgt til deres søndagsfrokost, at spontane gæster som os, måte finde andre veje. Og det gjorde vi så.

Vores veje gik helt op nordpå. Gennem fint landskab og langs med vandet der slog bølger mod Strandvejen og næsten op til de fine villaer, med udsigt over havet og Sverige.

Helsingør blev passeret og først stop efter det var La Petite Sirene, i Hellebæk. Desværre viste det sig at være lukket for servering, hvorfor vi endte med en udmærket, men noget let frokost på Restaurant Oliva i Horbæk.

Tilbage mod København, men af den hurtige vej. For hjemme ventede grønne tomater, modne blommer og rødbeder, som brugte eftermiddagen på at putre, koge og bage med sukker og eddike og hjembragte krydderier fra udenlandsrejser.

Så nu er koste-forrådsskabet blevet beriget med aniskrydrede rødbeder, langtidsbagte blommer med vanilje, sødsyltede grønne tomater og hot blommechutney. Og sindet er beriget med mindet om den blå septemberhimmel og den krydrede efterårslugt i blæsten da vi lå ude på vandet.

Sådanne søndage er sjældne gaver.