Rosenmad

På min tur i det jyske havde jeg endnu en madmission. En kollega havde fortalt om en guddommelig gele – af hybenroseblade og straks måtte jeg eftergøre.

Rosebad

Sammen med sukker og citron blev bladene kogt og smag og duft trukket ud.

Rosenmad
(de biller der ikke forsvandt af sig selv, blev vistnok også kogt … ganske lidt)

Det kom der den smukkeste røde saft ud af – og noget af det blev lavet til gele og noget er kogt yderligere ind (sammen med ribs) til en helt unik rosen-ribs-sirup.

Rosenmad

Jeg ved ikke præcis hvad jeg skal bruge det til – men jeg ved at det bliver en helt speciel lejlighed og dem skulle der jo gerne komme mange af.

5 svar til “Rosenmad”

  1. Det ser fantastisk ud. Smukke farver. Bli’r smagen kraftig ligesom duften?

  2. visitsen Avatar
    visitsen

    Ja, det er underligt at det bliver så rødt, når bladene er lilla/lyserød, men man kan se den oprindelige farve når man fortynder det – ret spøjst 🙂

    Smagen er rigtig kraftig og umiskendelig rose.

    Men jeg lærte en ting i processen: den ene portion kogte jeg til gele og det gik fint.

    Den anden ville jeg koge til saft – og som med andre blomster og frugter skulle den igennem et klæde og der ville jeg så klemme den sidste saft ud – og gjorde det.

    Men jeg har åbentbart også fået klemt nogle bitterstoffer ud, for saften er meget bitter.

    Jeg tror ikke rigtig der er noget at gøre – så lige nu står det bare og ser rødt og smukt ud – og så ryger det nok ud på et tidspunkt…

    Men geleen og siruppen er helt fantastisk.

  3. Hvor ser det dog smukt ud.

    Jeg ville helt sikkert bage mig en plade rosenbrød med en ordentlig klat rosengele i glasuren 😉

    Nu har jeg smidt en pose i bagagerummet til næstegang jeg ser en hybenrosehæk, så vil jeg også forsøge mig.

  4. visitsen Avatar
    visitsen

    Det er smukt og om saften ikke kan bruges til andet, så kan den da stå og se rød ud 🙂

    Held og lykke med høsten – selvom der i det jyske hvor jeg slog mine folder, der så det ud til at være ved at være på sidstningen med blomstringen, men måske kan man stadig være heldig.

  5. […] stikkelsbær(kogt med vanilije og et par kaffebønner). Den overskydende saft blev kogt sammen med rosensaften til en lækker […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

, ,

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.