Restesylterier

Mine rabarbere står og strutter ude i min have og hvis det ikke var sådan et regnvejr, ville jeg tage ud og hente nogle til min barndoms første rabarberindtryk:

Rabarberbrød: ristet brød, smurt med smør og drysset med kanelsukker. En ordentlig blub rabarberkompot sødet med sukker, men stadig med bid i – toppet med marengs og varmet og gjort gylden i ovnen.

Det har det hele med sprødhed, syrlighed og sødme og bare ved at skrive om det, løber min mund i vand.

Men det regner og det er vist i orden, for i går fik jeg fyldt op på hylderne med sylterier af de frugter jeg stadig havde i min fryser:

Det der var tilbage af frugterne fra min Romtorpf blev sat på mindre glas, fik en ekstra sjat rom og sirup kogt af noget af al den saft, der var tilovers fra den store skål med Romtorpf.

Halve hyben blev også syltet i den helt fantastisk aromatiske romtorpfsirup.

Frostne – og dermed friske nødder – fra sommerhuset, blev knækket og lagt i rosensirup.

Resten af rosensiruppen blev hældt over rubinrøde ribs, som lige fik et kort opkog, inden de druknede deres syrlighed i den fine søde rosensmag.

Raberne fra sidste sæsson blev kogt til de saftede og saften blev kogt ind til sirup sammen med vanilje. Det blev en fin lyserød sød-syrlig rabarbersirup.

Og glassene skal glæde og nydes sammen med ost, pandekager, is og andre lækkerier. Mens vi venter på dette års frugter og nye sylteeventyr.

2 svar til “Restesylterier”

  1. Jonna Avatar

    Uhm sidder og bliver lækkersulten lyder skønt med alt det på glas, og snart har du nyt på vej.

  2. visitsen Avatar
    visitsen

    🙂

    Ja, selvom vejret leger efterår, så ved vi jo at der er en sommer på vej … eller jeg krydser i hvert fald fingre for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

,

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.