Jeg synes det er svært, når jeg virkelig, virkelig forsøger at være seriøs omkring mine fødder og giver dem indlæg og ordentligt (grimt – men sundt) fodtøj … og jeg så alligevel ikke bliver lille Lise let på tå.

Det bliver ikke nemmere når dem der er sat i verden for at hjælpe en, bruger to nanosekunder på mig, fødderne og historien og blot sender mig videre med et cd-rom, med mine fødder i røntgen og besked om at få lavet et nyt indlæg  og ellers gå i gummisko.

Jeg synes ikke at jeg bliver taget seriøst, nu hvor jeg ellers seriøst søger at tage mig selv og mit fodproblem seriøst.

Jeg har ikke lyst til at trave fra den ene fodindlægsfabrikant til den næste og hive 1000 kr. sedlerne op af lommen som jeg træder mine famlende skridt. Og det er ikke godt nok at jeg ikke får at vide hvad der egentligt er i vejen, hvad prognosen og fremtiden er og hvad jeg kan gøre for at gøre tingene rigtigt og hvad der er forkert.

Og det er godt nok svært at navigere i denne (nye) verden.

Heldigvis har jeg fået muligheden for at læne mig lidt op ad en andens erfaringer. Jeg har fået gode råd og navn på en der skulle være konge blandt fodindlægsfabrikater, jeg har fået indsigt i hvor der skulle findes de bedste ortopædkirurger og jeg har fået lov til at snuse i en anden følsom fods skosamling.

Og når man giver op overfor de professionelle og deres manglende råd, er det godt at kunne hente erfaring fra andre.

Jeg er ikke kommet i mål endnu, men havde jeg ikke fået den opbakning jeg synes jeg har fået via bloggen her, ja så var jeg da gået helt i udu, her efter mit sidste besøg hos ortopædkirurgen, der brugte lige så lidt tid på mine fødder som første gang og blot kunne supplere min fodhistorie med “slidgigt i storetåen … men det er ikke noget der betyder noget“.

Nu er det lykkedes mig at få en tid hos min gamle fodindlægsfabrikant, for at se om der er noget galt med det indlæg jeg har. Og en anden tid hos en ny fodindlægsfabrikat for at få en anden mening. Desuden har jeg booket tid hos en fodterapeut for at få forkælet mine fødder.

Og det sammen med et par nye adresser på fodtøjsforretninger til sarte fødder, som jeg skal besøge her en af dagene, håber jeg at jeg kommer lidt tættere på oplevelsen af at have styr på fusserne.