Mine egne chokoladebeskrivelser jog min feberhede krop ud i køkkenet. Den søgte efter hurtig tilfredsstillelse og som ofte i disse situationer endte det i skuffelse. Der var ingen søde sager og hvad gør en klog, når det eneste man støder på er to squach…?!

Man bager da en squachkage– og på opfordring fra overboen, kommer her opskriften:

– ovn indstilles på 175 grader
– 2 små squach rives (eller omkring 3 dl)
– det puttes i en skål hvor man forinden har blandet:

* 1? tsk bagepulver
* 3 dl mel
* 2 dl honning
* 1 dl mørk muscovado sukker
* 3 æg
* 150 g blødt smør eller tilsvarende halvt smør/oliven olie
* fint revet citronskal fra 1 citron
* ½ spk stødt kanel
* 1 tsk vaniljesukker (eller som i mit tilfælde vaniljeesses fra Sri Lanka – det bedste)
* 2 tsk æbleeddike (kan sikkert undlades)
* 2 tsk æblesirup (kan sikkert undlades)
* 1 håndfuld rosiner
* ½ håndfuld tørret tranebær
* ½ håndfuld solsikkekerner
* lille ½ håndfuld hasselnødder

Blande, blande, blande. I smurt bageform, ind i oven og stå der og hygge sig i omkring en times tid, eller indtil der ikke længere hænger klæg dej ved den strikkepind, du kan teste dyret med.

Voila.

Hvis jeg ikke havde været syg – var jeg nok bare gået ned i kiosken…