I forlængelse af mit eget lidt håbløse forsøg på at forskudsregistrere mig – med deltid, a-kasse, bi-beskæftigelse- – A-, B- og jeg ved ikke hvilken skat og delvis kørselsfradrag, smed jeg håndklædet i ringen og ringede.

Og fik virkelig fat i en skat.

En dejlig dame, der da lige beregnede og tastede og fiksede det hele for mig vedr. privatdelen, og sendte mig videre til virksomhedsdelen, med 8.000 kr. i kørselsfradrag og en cuttet topskat.

I virksomhedsdelen bad de mig finde ud af om jeg egentligt var selvstændig erhvervsdrivende eller ej. For det kan man nemlig godt være uden at være.

Det har andre for mig spekuleret på, så de flinke folk har skrevet en brochure om det; Er du selvstændig erhvervsdrivende?

Og min læsning og min snak har det fået flere ting klarlagt i mit hoved, og der er ikke tvivl om at jeg skal ud på et af deres oplysningsmøder.

Jeg har i mange år primært bare dukket mig, krydset mine fingre, sat min indkomst lidt for højt og ellers håbet på det bedste når det kom til selvangivelse og forskudsopgørelse. Normalt er det gået godt.

Men jeg er jo nok nødt til at indse at jeg ikke kan fortsætte med det når jeg nu er sådan en med et CVR.nr og måske udvidet selvangivelse …. men så er det jo godt at vi har skat – og at der sidder søde mennesker i den anden ende.