Den står på mad i flere afdelinger herhjemme i dag. Mad med kærlighed og god tid.

Inspireret af Liselotte og hendes kærlighedsbrød, har jeg sat mit eget nytårsbrød over.

Jeg har tidligere lavet brød i en smedejernsgyde, både på grill og i ovnen – og det der med at lukke brødet inde i begyndelsen af bagningen, gør noget helt fantastisk med skorpen.

Jeg har desværre aldrig været rigtig heldig med krummen, da jeg åbenbart har en tendens til at stoppe bagningen for tidligt – men jeg satser på at det her kærligheds-nytårsbrød skal bryde den dårlige historik.

Der er i hvert fald lagt kærlighed i det – og gode råvarer, som i lækkert mel fra Fru Møllers Mølleri (den gode hvide hvede og ølandshveden (og lidt almindelig hvede), en klat lækker maltsirup til gæren og salt til at højne smagen.

Nu er dejen pakket ind i film og sat til koldhævning på bagtrappen, hvor den kan stå og udvikle sine glutentråde og smagsstoffer til det skal bages i morgen.

Mens det står og passer sig selv, skal jeg igang med kransekagen til i morgen.

Jeg har lige hørt i radioen, at kransekagen er for kedelig til nyåret og der skal ny inspiration til. Men jeg synes nu stadig at friskbagt kransekage holder og den jeg laver, plejer nu også at ryge ned til stor tilfredshed for dem den serveres for.

Jeg bager af et kilo råmarcipan. Har i år forsøgt mig med opskriften fra Det Søde Liv. Den ene halvdel er til selve aften og den anden skal bruges til det traditionelle nytårsdyk, som i år vist bare bliver en samling dykkere der kigger på isvand, mens der skåles godt nytår.

Til kærlighedsbrødet laver min kæreste og hans gode ven hummersuppe. Jeg ved den bliver god for også den er lavet med kærlighed, jomfruhummere og piskefløde. Og efter hvad jeg har hørt, skal der bruges temmelig mange jomfrummere til de 13 personer vi bliver i morgen.

Og når suppen er lavet klar, så står den på bankekød herhjemme. Kæresten er blevet inspireret af Pricerne, og har besluttet at vennerne skal forbi til bankekød, lavet som dengang da de var drenge.

Så der brases og bages og brankes i køkkenet – og det er herligt at have en dag, hvor der er tid og rum til god mad.