Der er egentligt få tidspunkter hvor jeg føler mig som en rigtig københavnerinde, men et af de øjeblikke hvor jeg føler storbyens brusen og jeg retter ryggen og går kækt på de høje hele er, når jeg går ud af en butik med en kop kaffe i hånden, eller når jeg har en frokostaftale med en veninde.

Af en eller anden årsag taler lige præcis de to ting, til den indre provinspige og får mig til at føle mig så meget mere københavnsk og på beatet.

Og jeg ramte ind i det sidste, i dag.

Selve stedet var ikke rigtig noget at skrive hjem om, min indre Gordon Ramsaey dømte hyldeblomstsaften for sur og salaten for overhældt med eddike, men selskabet var sød og sprødt og tiden gik alt for hurtigt.

Vi aftalte efter frokosten, at vi skulle mødes i næste uge igen. Men denne gang til formiddagskaffe. På A’mar.

Og det, har så en helt anden klang inde i mit hoved.

På vejen hjem skød jeg dagens billede. Det er Christiansborgs Slotskirke, der står helt stiv og skarp i efterårssolen.

Med lys og skygge, medspil og modspil, firkanter og runde former – og også ganske københavnsk.