Kagedrøm

banner.jpg

Normalt er jeg ikke den store bagetrold. Jeg vil skam gerne – det er bare sjældent, at det jeg forstiller mig i mit hoved, ender med at komme ud på kagebordet. Hvor jeg har et instinktivt korrekt madlavningsgen, er der stadig plads til forbedringer på kagefronten.

Men i dag overgik jeg mine egen forventninger. Med ubrugte rabarber i køleskabet og en googling på “rabarbertærte” fik jeg kombineret en uovertruffen rabarber-æble-tærte med et fransk tvist.

Ingredienser:

Tærtedejen:

150 g hvedemel
1 spk. flormelis
1/4 tsk salt
100 g koldt smør
2 håndfulde meget fintmalede mandler/paranødder (omkring 100 g)
½ dl mælk
1 æggeblomme

Fyld:

400 g frugt (jeg bruge ½ letdampede rabarber og ½ æblesnitter)
50 g markroner
1 spsk. muscovado sukker
1 æg (hold lidt æg tilbage til pensling)
1 dl. piskefløde
½ tsk flydende vanilje (naturligt vanillieekstrakt)
1½ spk rigtig vanillesukker (dvs. sukker der er blendet med vanillestænger og siet)

Fremgangsmåde:

Lav “nøddemel” af mandler og paranødder – det vil sige hak det utrafint med en køkkenmaskine. Skære det kolde smør i tern. Sigt mel, flormelis og salt i en stor skål og nul smørret ud i melet, så det ligner grove brødkrummer. Det er ok at der små synlige smørklatter i. Hæld “nøddemelet” i og bland det med melblandingen.style=

Top blandingen og lav et hul i midten. Bland æggeblomme og mælk i en lille skål. Hæld væsken ned i fordybningen.

Bland lidt videre med fingerspidserne, men ælt ikke dejen helt jævn, Tryk dejen sammen til en kugle og pak film omkring og put det i køleskabet.

Efter at dejen har hvilet i en times tid, rulles den ud og en tærteform beklædes. Kør hen over formens kant med en kagerulle, så overflødig dej “klippes af”. Dejresterne samles i en kugle, der indpakkes i film og lægges i køleskabet.

Bunden bages i 10 min ved 225 grader (du kan evt. putte bønner i bunden mens den bager – så den ikke “bobler op”)

style=Rabarberne dampes let i en lille smule vand tilsat god vaniliesukker – max to-tre minutter. Æblerne skæres i tynde skiver (behold gerne skrællen på) og drysses med lidt vaniliesukker. Frugten fordeles på bunden. Makronerne puttes i en plastikpose og knuses med en kagerulle. Hældes i en skål og blandes med sukker og ægget. Når massen er blandet godt samme, hældes fløden i og blandes med de andre ingredienser. Blandingen hældes over frugten.style=

Den overskydne dej tages ud af køleskabet og rulles tyndt ud. Skær dejen i tynde strimler -og læg dejstrimlerne i et fletmønster på tærten.

Tærten bages 45 min ved 150 grader. Den tages ud og overfladen pensles med æg. Ovnen skrues op til 200 grader og tærten bages videre i ca 5-10 min indtil overfladen er gylden og lækker.

Vi spiste den direkte fra ovnen – sammen med en god vanilieis og en sjat rabarbersirup.

P.S. Der er sendt en bestilling på en sending nye rabarber mod det mødrende hjem…..

8 svar til “Kagedrøm”

  1. Uha, det lyder godt 🙂

    Vi endte med en gammeldags rabarberkage med makroner og rigeligt med flødeskum. Den var heller ikke så ringe endda 🙂

  2. Hvor er det en flot kage, og tilmed med rabarber uhmmmm 🙂

  3. visitsen Avatar
    visitsen

    Tak … den var skam også god og smagte efter mere

  4. Tvist Avatar

    Kagen VAR dejlig – omend lidt brændt på 2.dagen. Jeg øver mig også i at blive en bagetrold, således også i går. Måtte desværre opgive på halvvejen. Er der nogen der ved hvordan man får en stivnet blok brun farin til at blive blød igen? Det hjælper ikke med en kødhammer…

  5. visitsen Avatar
    visitsen

    Jeg ved det, jeg ved det…. *hop* *hop*

    (det virker med muscovado-sukker, så det gør det nok også med farin)

    Put sukkerklumpen i en skål. Læg en opvredet klud hen over – den skal lige røre sukkerklumpen. Put hele moletjavsen i en plastikpose natten over – og vupti… blød sukker igen!!!!

  6. Tvist Avatar

    Øv. Skal prøve at huske det næste gang. Denne gang endte den i skraldespanden…

  7. ann rugaard Avatar
    ann rugaard

    farin bliver anvendelig igen når man lægger en tyk skive rugbrød sammen med det faste farin.
    Farin bliver hårdt når det ikke bliver opbevaret lufttæt.

  8. Lisbeth Avatar

    Hej Ja læg rugbrød ned til din stive farin. Så lover jeg dig at det er blødt næste dag. Mvh Lisbeth. Der er super til at bage ….. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.