Det startede med en løbetur, men endte med juleøl og portvin.

Og det var en god portvin!

Den var også indkøbt til juleaften og da der var gjort et grundigt indhug i den (og jeg for første gang nogensinde er vågnet op med en snert af tømmermænd juleaftensmorgen) blev jeg nødt til at finde en erstatning.

En god ven havde fortalt mig, at der var en vinhandler i Bagerstræde, der plejede at havde åben juleaftensdag. Men han havde ikke fortalt det hele:

Om hvordan man bliver modtaget med varme og imødekommenhed, starinlys og dæmpet musik. Om hvordan man bliver kaldt smukke og bliver budt på “byens bedste boller” og smagsprøver på portvin, mozzarella, Recioto della Valpolicella classico.

Så da jeg forlod butikken (små 500 kr. fattigere og en oplevelse rigere) var det med en lille portvinsbims inden for jakken.

Det skal nok blive jul i det lille hjem… og er der nogen der skal være en oplevelse rigere, så smut forbi Bagerstræde – du får ikke lov til at bære julen ud!