Cyklede rundt i Glostrup. Forsøgte at mærke byen. Notere mig vejen ind og ud og rundt.

Ville bare rigtig gerne kunne lide hvad jeg så, og blev da også begejstret for den lette adgang til natur, stilheden når man var væk fra hovedvej og motorveje – og ja, så langt ude var det måske ikke. Og vi har jo bil og det en del af vores venner også.

En kort tid tænkte jeg: “Kom så, lad os gøre det – lad os flytte herud, hvad holder dig tilbage?”

Men endte alligevel med at konkludere, at jeg stadig ikke var moden til forstad.

Jeg bliver 46 i dag – og hvis jeg ikke er moden nu, hvad er så chancerne for at jeg nogenside bliver det? Har den slags modenhed – eller rettere pararthed overhovedet noget med alder at gøre?

Jeg ved ikke hvad det er, eller fordi der som sådan er noget i vejen med Glostrup, men jeg kan bare mærke at jeg vil dø lidt indvendigt, hvis jeg skal leve mit liv i et ligegyldigt villakvarter, i en forstad mellem hoved- og motorvej.

Selvom jeg bor midt i byen, så bor jeg udsigt til himmel og uden naboer der snager i mit liv – jeg har alle de specielbutikker jeg kan kaste mit legeme ind i og gode venner tæt på. Jeg har min have 12 min fra min hoveddør og der finder jeg massevis af natur og luft, hvis det er det jeg vil have. Men det er ikke engang det som holder mig, selvom det naturligvis tæller på pludssiden.

Vi har også en 4. sal der skal klatres op til både med indkøb og vådt dykkergrej, en halv stue der fungerer som dykkergrejs- og sylteglasopbevaring og et kosteskab der falder fra hinanden på grund af syltetøjsoverbelastning. Og en bil som det nogen gange er svært at finde parkering til, men nem for narkomanerne at bryde ind i. Og et Halmtorv der tilhører en yngre generation der synes at musik og arrangementer gennem hele sommeren er fantastisk og ikke ser frem med gru på de to gange modeuge der ruller gennem bydelen.

Men selvom mit liv og mine ønsker ikke harmonerer min bolig, er jeg ikke klar til at kaste ham og flytte væk … og jeg tænken r på, om det nogensinde kommer til at ske, eller om vesterbroen har sat sig så grundigt fast under huden på mig, at jeg skal slæbes væk herfra når tiden kommer?

4 år fra 50 … men stadig ikke gammel nok til forstad….