Julens afslutning, spisende gæster og rester i spisekammeret endte alt sammen i en delikat Hellig-tre-kongers-crumble.

Jeg kan godt lide at lave mad ud fra det forhåndværende søms princip – og da denne dessert blev rigtig god, er den værd at huske – og måske inspirere?

Hellig-tre-kongers-crumble:
Syrlige æbleskiver fra 4 æbler (uden skræl og kærnehus) blandes i et lille tærtefad, sammen med resterne af forskellige tørrede frugter, der har ligget i (hyldeblomst)rom (og ventet forgæves på at blive gløgg-tilbehør) – eller anden spiritus. Hvis æblerne skal balanceres med noget sødt kan der drysses lidt sukker over – eller som jeg gjorde; hældes en smule appelsinsirup med vanilje over.

Ovenpå frugten lægges en crumble-“dej” bestående af revet marcipan, smør og hvedemel – nulret sammen så det ligner brødkrummer. Det trykkes lidt fast med en let hånd.

Det hele bages ved 190 grader (varmtluft) i ca. 20 minutter og serveres varmt (gerne direkte fra ovnen) med vaniljeis og lidt ekstra appelsinsirup.

Der var en herlig spise, som nok ikke kan gentages – førend jeg igen ligger inde med spirituøse frugter og appelsinsirup. Men selvom det er min første crumble-cake i år, er jeg ret sikker på at det ikke bliver den sidste.