Grillet ged

Det har lokket hver gang jeg har kørt forbi skiltet: “Økologisk ged“, på vejen mod Saksild.

Og nu skal det endelig være. En gedekølle er indkøbt og i aften er der inviteret gæster til at prøvesmage med os.

Det er noget af et eksperiment. Det involverer langtidsstegning på lav varme (på grillen vel at mærke) og indpakning i kål. Vi har en stak”nødpølser” hvis alt går galt – men jeg glæder mig til at se, hvad vi kan få ud af det.

Det er bl.a. det der er ferie for mig. Eksperimenter i køkkenet og gæster der tør nyde med os.

Til det brug ser det ud til Østjylland ligefrem blomstrer med små og mellemstore producenter af interessante madvarer (og drikke). Nogle ting og steder har vi allerede besøgt og prøvesmagt, andre er sat på en liste mærket “den østjyske kulinariske rute” som vi er igang med at lægge til sommerens besøg i hovedlandet.

Øllen kan købes lige om hjørnet på Odder Bryghus, brød og mel til hjemmelavet brød sørger Fru Møllers Mølleri for, der er ged fra Trustups Økoged og Grønt og lækre gedeoste fra Søvind Mejeri.

Og vi er kun lige startet og har slet ikke nævnt det lækre kød vi køber hos slagteren i Hov, de friske grøntsager vi henter i gårdbutikkerne rundt omkring (når vi ikke henter dem på Tunø eller Samsø) og, og, og….

Pyha – der var jeg vist nærmest ved at gå i selvsving.

Nå men – geden er krydret og svøbt og hygger sig nu på grillen, hvor den skal ligge med på lav varme, som vi håber på vi skaber ved kun at have få kul og tilføje nogle få nye sådan hver halve time.

2 svar til “Grillet ged”

  1. Hvor er jeg aldeles misundelig – glæder mig til at høre om eksperimentet, som jeg ikke er i tvivl om bliver en succes.

    Ged er noget af det bedste, mums.

  2. visitsen Avatar

    Det er jeg glad for at høre – selv er jeg en lille bitte smule bekymret for hvad det er vi har kastet os ud i.

    Men det ser stadig godt ud ude på grillen og nu har jeg sat et madbrød til hævning (med resterne af rodfrugter fra igår og en sjat rødvin oveni). Faktisk blev jeg inspireret af den brød du lige havde beskrevet på din blog, Andrea… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

,

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.