give nogen/noget en saltvandsindsprøjtning

ja tak… i min søgen efter den etymologiske betydning af ordet rastløs stødte jeg på Den Danske Idiomordbog, der kom med løsningen på mit problem, nemlig:

give nogen/noget en saltvandsindsprøjtning

Det er det jeg trænger til…

Ovennævnte ordbogs søsterbog beskriver i øvrigt rastløs ganske udemærket

Men, den fortæller ikke hvorfor vi er blevet belemret med sådan en følelse – hvad skal den gøre godt for – hvad i alverden kunne ur-mennesket bruge rastløsheden til? Jeg har i hvert fald svært ved at se hvad jeg skal bruge det til……….

5 svar til “give nogen/noget en saltvandsindsprøjtning”

 1. ?hr, det er da meget nemt! Rastløshed er for meget energi! Foretag dig noget!

 2. Saltvandsindsprøjtning? Tager jeg helt fejl … eller er du ved at udvikle en sprøjtefetich, visitsen? Det startede ellers så fredeligt med en limpistol.

 3. Tilføjelse: Sagen er ikke løst ved at foretage sig noget – problemet er at det skal forekomme een meningsfyldt. Så jeg tror ikke urfolkene var rastløse, for de gjorde bare det de skulle, antager jeg.
  Du skal altså beslutte dog for at foretage dog noget meningsfuldt! Og det kan være svært!

 4. Jeg er vaccineret mod heroin

 5. visitsen Avatar
  visitsen

  Fetich-smetish – små slag bette plok – jeg tror du er ved, at jumpe til kunkluserne – som vi siger her på Vesterbronx – sprøjter – intet kunne være mig fjernere … jeg mener, bare fordi man er vaccineret, behøver ens forældre jo ikke være narkomaner, vel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.