Som rosinen i pølseenden kommer her den sidste del af 2013. Alt i alt blev det en noget større gennemgang af det forgangne år end jeg lige havde planlagt … men hvad der var blevet sparet af ord og billeder gennem året, skulle åbenbart og alligevel ud og jeg håber at nogle andre end bare mig, har haft glæde af denne gennemgang og at vi ses også her i det nye år:

Oktober

IMAG0509 IMAG0512 IMAG0515 IMAG0552 IMAG0554 IMAG0560

Jeg rejste frem og tilbage mellem solopgange over Kødbyens tage og Mols og Tunø. Både privatlivet og jobbet kaldte på mig fra den jyske Østkyst. Og som sommerhuset stod klar, og et begyndende efterår lå på lur og ventede var både katten og jeg klar til eftermiddage foran den nyinstallerede brændeovn.

Min julegave til min niece havde været at vi skulle tilbringe mere tid sammen og det gjorde vi heldigvis også. De mosterdage, der blev tradition for med nevøen, blev i hans fravær, endelig helt reserveret til niecen. For selvom hun næsten lige er blevet født blev hun jo 9 år i 2013. En stor skolepige der endda kan skrive søde breve til sin Morster.

Oktober blev også den måned hvor jeg blev prøvekanin for “Det lette måltid“. En genial ide en i mit netværk har fostret: en slankemodel der går ud på at du får leveret alt hvad du skal spise gennem en dag, lige til din dør og lige til at gå til.

Endelig så tog mit engagement udi ejerskifteproblematikken rigtig fart gennem efteråret og jeg deltog i arrangementer og netværksgrupper der alle sammen arbejder for at få flere og bedre ejerskifter i Danmark.

IMAG0601 IMAG0610 IMAG0613

Endelig stod det begyndende efterår på storme og Halloween … jeg var dog mere forberedt på de sidste end det første. Men heldigvis blev hverken jeg eller nogen jeg kendte alvorligt stormskadet, selvom ting også væltede ned rundt omkring os.

November

IMAG0620 IMAG0619 IMAG0634

Forrige år havde jeg vundet et gavekort til en maleriworkshop. Og min november startede med kreativitet og malerpensler i hånden. Det var alt for lang tid siden sidst – og selvom jeg ikke var tilfreds med resultatet, var jeg glad for igen at mærke boblerne af inspiration og kreative tanker, og det er bestemt noget jeg vil forfølge yderligere.

IMAG0644 IMAG0707 1460006_10151880341509822_1226266671_n

I november begyndte de spæde juleforberedelser: en gløgessens blev startet op og sat uden for døren sammen med en gin, der skulle blive lyserød og aromatisk af granatæbler … og være starten på slutningen; en ny mortens aftens drink.

November bød for mig, som alle andre også på kommmunalvalg – og havde jeg kunne, havde jeg nok valgt Totte. Men som jeg stod med den lange lange valgseddel var der ingen Totte og derfor blev det dem der er “de sædvanlige” for mig, der fik min stemme.

IMAG0653 IMAG0704 IMAG0648

Igen i november fyldte ejerskifteproblematikken rigtig meget i mit liv og heldigvis er forskellige organisationer og netværk også ved at få øjnene op for at det er et fælles problem for hele samfundet. Og nogen fik måske øjnene op for at jeg er en dame der ved lidt om sagen. Mit netværksarbejde havde i hvert fald gjort at jeg blev bedt om at give mit besyv med, da Iværksætteren skulle bruge nogen til at tale om ejerskifte i deres novembernummer.

December

IMAG0779 IMAG0759  IMAG0785-1

December begyndte i overskud. Kreakalender med niecen, udfoldelse at andre talenter og bagning af kunde-julegaver. Top tunet og med 117 timer at gøre godt med i døgnet.

Det endte i en anden note. Pludselig tog tiden sin egen drejning og alt vendte til underskud og manglende lyst.

I forsøget for at være der for andre – men hjælp til flytning, afholdelse af en 50 års fødselsdag en uge før jul – samt alle mulige andre ting der skulle vække interesse for min virksomhed, forsvandt jeg selv.

IMAG0722 IMAG0053 IMAG0074

Og selvom vi havde en fin jul, inklusiv (skævt) juletræ og pænt dækket julebord, så var jeg kun en skygge af mig selv. Og jeg lovede mig selv, at fremover skal jeg huske at holde min energi tættere til hjertet og ikke give mere end jeg har.

IMAG0085 IMAG0086 IMAG0092

Heldigvis sluttede året af på en mere rolig note. Juledagene blev tilbragt i smukke Saksild. Nytåret blev også fejret der og sammen med gode mennesker gik jeg 2014 i møde – og som jeg stod der på en vindblæst strand i den mørkeste decembernat på tærsklen til det nye år, følte jeg mig meget klogere og en helt del mere styrket og klar til det nye år.

… og den sidste dag i det gamle år, blev den første dag for et nyt familiemedlem. Min nyeste niece så dagens lys den 31.12.2013 – og med hende har jeg fået en ny titel og rolle – for nu er jeg også nogens faster og jeg glæder mig til at se hvad der ligger i den opgave.

 Godt nytår