Flydende marcipan med kirsebær

Hvis man ikke ved hvad man skal gøre med den stak kirsebærsten, man får tilovers når man er så heldig at have kirsebær i haven (eller sommerhuset som mig) – så vil jeg gerne give et godt råd:

  • smid dem i et patentglas (skold det evt. først)
  • drøn lidt sukker over
  • skær lidt appelsinskræl og hæld det i krukken med det andet
  • fyld op med hvid rom
  • vent
  • vent
  • vent
  • og vend glasset rundt nogle gange mens du venter, så sukkeret opløses
  • jeg ventede i 40 dage
  • si kirsebærrommen (som det er blevet til nu … jammen dog!) fra
  • (smid stenene ud)
  • filtrer det (gennem et kaffefilter)
  • server og nyd

Det har en flot rødbrun farve – som en vintage portvin – og en smag af flydende marcipan med kirsebær.

Helt fantastisk.

Og når man har været nede og træne i 2 timer, så må man godt få et glas …. ummmmm

6 svar til “Flydende marcipan med kirsebær”

  1. Det lyder meget, meget interessant.

  2. visitsen Avatar

    Det smager meget, meget godt!

    Et spildprodukt der vil frem i verden.

    Hvis man altså kan lide smagen af marcipan og kirsebær ….flydende …. lige ind i munden 🙂

  3. Lyder lækkert.. jeg tror i det hele taget at der er mange muligheder for at lave interessant alkohol, hvis man har lidt tålmodighed og kreativ sans. Akaciehonning og snaps skulle angiveligt give gode resultater.. for eksempel. 🙂

  4. visitsen Avatar

    Spiritus er blevet mit lærred 🙂

    Men faktisk er det et de steder hvor jeg udfolder min kreative nu om stunder.

  5. Laver altid forskellige krydder snaps hver år til jul. Så det bliver den i år lyder dejlig, men hvor er der længe til jeg så kan smage den.

  6. visitsen Avatar

    Har lige været over hos en ven – og han havde en kirsebærsnaps stående, som jeg smagte på.

    På snaps bliver den noget mere skarp, end den bliver på rom og jeg kan forestille mig at den uden sukker – eller bare med meget lidt sukker, faktisk kan fungere som en rigtig fin kryddersnaps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

,

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.