onsdag 10. juni 2009 kl.9:17
Det her indlæg blev ved en fejl erstattet af et nyt indlæg.
… og jeg kan ikke huske alt hvad jeg skrev i går … andet end at jeg oplistede nogle af alle de supper jeg har testet for at finde den perfekte kolde sommersuppe, så her kommer de i en ikke prioriteriet orden:
- Ajo Blanco
- Græske Agurkesuppe
- Agurk/melon
- Avocado
- Tomat/melon med paprika
- Tomat/fersken med carry
- Melon/argurk med mynte
- Gazpacho
- Ærtesuppe
Pyha!
Må jeg anbefale en alternativ agurkesuppe, som er smuk og smager lige godt koldt, som varmt:
Til ca. 4 personer:
Hak et stor rødløg og skær halvanden agurk i tern. Sauter i en blanding af olie og smør – ikke meget fedstof – men nok til lige at kunne svinge løg og agurk rundt.
Smid en meget stor håndfuld frisk koriander i gryden og hæld 600 ml god kyllinge fond ved. Kog i 12 minutter.
Hæld hele baduljen i en blender eller food processor og frembring en yndig jævn lysegrøn suppe.
Tilbage i gryden med suppen, hvor den under opvarmning tilsættes 200 gram frisk gedeost – fx den der sælges som smørbar i en lille beholder eller i de der små pyramider.
Pisk osten ind i suppen og smag til med peber og salt.
Det må du så sandelig … og umm… den lyder lækker.
Desværre er der to ingredienser i som jeg ved skiller vandene: koriander og gedeost.
Jeg har lidt for tit lavet gæstemad med gedeost og er endt med at spise det hele selv og koriander enten elsker eller hader folk … så det tør jeg desværre ikke begive mig ud i.
Men jeg vil gemme opskriften til en anden god gang … så tak
Andrea har engang fremvist en dejlig ærtesuppe med champagne på sin blog!
Den tager sig også ud i tallerkenen.
Jeg har set en opskrift på en ærtesuppe med champagne … måske den samme? Og den skal jeg helt klart prøve en dag … men ikke til +50 gæster, det tror jeg ikke jeg kan styre.
Men jeg har forresten også forsøgt mig med en ærtesuppe (får den lige på listen) – den smagte ikke rigtig af noget … men den var fin grøn.
[…] Suppen er fundet. Og jeg har fundet ud af at det ikke er muligt at lave én suppe som alle har som favorit – uanset hvor mange supper eller mennesker der prvespiser dem, bliver resultatet ikke entydigt – så nu laver jeg bare den min kæreste bedst kan lide. […]