Der hænges med missemulerne og kradses på bagdøren – for efter 14 dage på landet, er bykattene blevet udekatte. Pyt med regn og flåter i ørene – viiii villll uuuuuudddd… synes det at lyde, helt tofoldigt.

Men en tur ned i gården var alligevel ikke det de ønskede og de futtede hurtigt tilbage til opgangens tryghed og op i lejligheden igen.

Jeg har ved selvsyn set, at selvom de har muligheden for at komme ud, så sover de det meste af dagen, at de ikke vil ud hvis det er for varmt, for vådt eller blæser for meget, alligevel slider det i mit missemoderhjerte, at lukke dem inde her.

Og jeg ved det er pjat, i den forstand, at indtil for et år siden havde de her to katunger aldrig været udenfor en dør og havde det helt fint med det.

Og alligevel – er det rigtigt velforvaret, at holde dyr indespærret og hindre dem i at komme ude og nyde solen, vinden og vejret?

… eller er det bare mig der projektere min post-sommerblue over på kattene og giver dem menneskefølelser…..