brevsjuske

Jeg fik to flasker god rødvin fra mit pensionsselskab fordi de ville vide hvordan de fik mig i tale. Det viste sig at det de ville fortælle mig var både ganske interessant og særdeles relevant for mig.

Alligevel måtte jeg gang på gang skuffe interviewdamen og sige “Nej jeg ville ikke læse det” til de ting hun lagde frem for mig. Og farverne, fonten – whatever – var egentligt ligemeget. For jeg ser ikke disse ting. Hvis det er i en kuvert og der står, at det er fra mit pensionsselskab, så læser jeg det ganske simpelt ikke.

Breve fra mit pensionsselskab, bliver ligesom brevene fra banken og PBS (og stort set også skattevæsenet og andre officielle instanser) båret op fra postkassen og lagt til modning. Der ligger de så indtil fadet er fyldt. Derefter invaderes stuegulvet og der foretages en åbning, sortering, udsmidning og putten i mapperne.

Læsning?

Ikke meget.

Dumt?

Ret sikkert!

Og jeg kan ikke engang selv forklare sammenhængen. Jeg burde jo tjekke mine kontoudtog, PBS-betalinger og hvad mit pensionsselskab nu end ønsker at fortælle mig (og er der i den forbindelse nogen der i virkeligheden ved om det er smart at til- eller fravælge supplerende engangsydelse?). Alligevel går det gang på gang med modning, åbning, sortering, udsmidning og putten i mapperne.

8 svar til “brevsjuske”

  1. Åh hvor jeg dog kender det – mine skal også modne… længe 😉

  2. Jamen hvor længe skal de gemmes? Jeg har sjældent læst mine, og det ER så dumt.

  3. Ja, det er vist en meget normal proces.

  4. papirs-procrastination!

  5. vistisen Avatar

    hehe … har jeg ramt en nerve…?

  6. I den grad!

  7. Fantastisk ord for det: modning. Mine breves modningstid er præcis så længe, at jeg har glemt alt om brevets eksistens.
    Når jeg så – en gang ca. hver 8. måned gribes af iver efter at rydde ud i stakken, arbejder jeg mig op fra bunden, og når – i bedste fald – midtvejs.

  8. […] Jeg ved jo godt at det kommer og bider mig i haserne, det det med at jeg lader mine breve modne i et stykke tid mellem ankomst og reelt forholden sig til indholdet. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.