image

Det er smagen af god kaffe og varm chokolade, serveret i store skåle om morgen. Det er “Bonjour madame” sagt med både selvfølgelighed og høflighed. Det er trappe efter trappe i Montmartre. Det er sand, der er hvidere end hvidt og suser omkring en ved Place de la Concorde og Jardin des Tuileries. Det er veltrimmede parker og en overflod af blomster. Det er romatik i Jardin du Luxembourg og uniformerede parkbetjente der fortæller en, at man ikke må sidde på græsset.

Det er lys og lyd og solen der skinner og temperaturen, der byder på varme dage og lune nætter.

Det er ømme fødder og benmuskler på overarbejde og det er at drikke en drink ved det lille bord, ved den franske altan, inden man falder omkuld for natten. Det er seværdighed efter seværdighed, indtil man tror man har set det hele – og opdager, at det har man ikke!

Det er små listige caféer og en overflod af højtrøstede amerikanske turister, der også finder Paris romantisk og fortæller om det – til hinanden og alle i deres nærhed.

Det er busser og både og det er metroen. Metroen der forbinder det hele og alle de sorte står af ved Ch‚tau Rouge.

Det er et gensyn i en ikke al for fjern fremtid….

3 svar til “…”

 1. visitsen Avatar

  Tak skal I have.

  Ja, Paris var ikke helt ueffent 😉

  Jeg ved godt, at jeg sikkert skulle skrive om arrogante franskmænd og skyhøje priser. Men jeg oplevede ikke det første og det sidste er forfærdende sandt…,

  Jeg oplevede venlighed og høflighed – og selvfølgelig en masse, der stort set kun talte fransk – men med en imødekommenhed.

  Måske handler det om, at jeg hele tiden blev taget for selv at være fransk. Sådan er det jo når man er chic og petite – og så måske fordi jeg kom til at farve mit hår så mørkebrunt, at det ser sort ud 😉

 2. … og nu glæder jeg mig mere end nogensinde til det bliver min tur i september…

  Velkommen hjem 🙂

 3. ?h ja… Paris er dejlig 🙂

  Velkommen hjem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkiveret blogindlæg


Skrevet den:

Kategori:

Du har mulighed for:

At skrive en kommentar, eller trackbacke fra din egen weblog.