Det er ingen hemmelighed at min yndlingsgift udi alkohol er gin … og at det er svært at kombinere smagen af grannål med ret mange andre smagsstoffer.

Derfor blev jeg lidt begejstret, da jeg forleden så en opskrift på en vinter G&T. Opskriften fandt jeg i Imbib Magazine, der skriver om alkohol og drinks og andre gode sager.

Da Mortens aften er lige om hjørnet og jeg tidligere har opfundet drinks til denne aften (Cool Christmass Kiss – eller Sct. Martins Kys), er jeg gået i kreahjørnet igen … og i den forbindelse hjælper det meget, at jeg allerede havde lavet min hjemmelavede gløgg-ekstrakt, der nu har stået og har trukket en uges tid ude på bagtrappen.

Til vinter G&T’em er planen at blandet gin der har trukket i granatæble med vinterkrydderierne i gløggessen og tonic eller clubsoda og der vil jeg gå efter den oprindelige opskrift, der i sin simpelhen er:

Vinter G&T

1 del granatæblegin

1/2 del hjemmelavet gløggekstrakt

3 dele tonic

Hvor blandingsforholdet er simpelt, er hemmeligheden er i granatæbleginnen og den hjemmelavede gløggekstrakt.

Om drinken er god ved jeg først på søndag, for først der er forberedelserne færdige så drinken kan mikses. Men imens står ingredienserne på min bagtrappe og ser smukke ud:

Vinter G&T

Den måde jeg laver gløggekstrakt på står her: Hjemmelavet Gløggessens – i det her tilfælde er der dog brugt hvid portvin istedet for rød. Rommen er stadig en smagfuld brun en.

Granatæbleginnen har jeg lavet ved at hælde en flaske gin over 2 granatæbler – og lade den stå og trække i en uge.

Bliver den god, er en ny juleklassiker måske opfundet.