Lige før fandt jeg Topper på køkkenbordet, Bertram brummede løs nede på gulvet og Alfred sad ved siden af og så lidt forvirret ud.

Vi har åbnet op for zonerne.

Lidt af gangen og de får stadig ikke lov til at være alene sammen, eller være sammen om natten.

Topper, som var mest kyst af situationen i starten, er kommet rimeligt over det. Hun spiser, drikker, går på toilettet og vil faktisk også gerne lege, hvis hun ved hvor de andre er. Hun er også kælen og nysgerrig. Og bliver ved med at flytte grænserne for hvor langt hun tør gå i forhold til de andre.

Alfred er måske mindst påvirket af situationen og helt klart den der er nemmest at aflede med noget kæl. Han tøffer lige så stille rundt. Da det sådan rigtig gik op for ham, at der var en anden kat i huset var han moderat nysgerrig, og brugte aften i går på at sidde og kigge på Topper gennem glasdøren istedet for at gå ind i stuen af den anden dør. Når Bertram kører op i den store brummen, kan han godt brumme med, men det virker ikke rigtig som om at han ved helt hvorfor han gør det.

Bertram er klart den der mest provokeret af det hele. Mens han har været i pleje har han været udekat og har lært noget om det at have et territorium og skræmme andre katte. Og det er tydeligt at det plager ham, at der er kommet en anden kat ind på hans område.  Han brummer, hvæser og går stivbenet rundt. Alligevel er han ikke fuldstændig tryg i rollen som den dominerende kat, for hvis Topper vender sig mod ham, så kryber han under en stol eller en sofa. Vi prøver at aflede ham med kæl, snak eller mad – men vi må bare indse, at det tager tid og håbe på at det ikke skader ham, at vi har indført endnu en kat i flokken, som han så tydeligt anser sig selv som leder af.

Vi håber stadig at den oprindelige plan kan iværksættes, nemlig at Topper ender hos min søster og får et liv hvor hun også kan komme ud. Det ser ud til at min nevø tager rigtig godt imod zoneterapien og når vi har gennemført to behandlinger mere, vil vi gøre et hurtigt forsøg med at lade ham komme i nærheden af kattene og se hvad der sker.