Det var egentligt på tide … eller rettere sagt; langt over tiden – at jeg skulle have mig et par nye briller. Jeg ved ikke hvor tit andre skifter briller, men dem jeg havde var købt i 2004 – og de var stadig smarte!

Smarte, men ridsede. For jeg behandler ikke mine briller så godt og det skyldes mit syn.

Jeg er næsten normaltsynet på det ene øje og -3,75 på det andet. Og det betyder, at jeg groft sagt kan leve uden briller, da jeg kan se langt med det ene øje og kort med det andet.

Og det gør jeg.

Når jeg altså ikke lige sidder ved PC’en, kører bil eller ser TV. For af en eller anden årsag så gør jeg bedst de ting med briller på. Og da mit synshandicap også gør at jeg uden briller ikke har noget dybdesyn er det nok også meget godt at jeg i det mindste køre bil med briller på.

Men det betyder også at jeg på en almindelig hverdag hele tiden går og tager mine briller af og på og lægger dem fra mig i lommer, tasker … og åbenbart også andre steder.

De første ting giver ridser på brillerne og det sidste … tjae, det koster så et par nye briller.

Jeg ved at sidste gang jeg så dem, var da jeg tog dem af i Pariserhjulet ved Axeltorv i går aftes … og hvad der så skete med dem, må guderne – eller nisserne? – vide, for forsvundet er de.

Så erstatningsbrillerne er skaffet frem og nye briller er bestilt hos min brillepusher.

Og det kære familie var så slut på de julegaveønsker – håber at alle bliver tilfredse med noget hjemmesylt, for det er hvad der er råd til nu.

Men de nye briller skulle heldigvis kunne nå at blive færdige i denne uge og det er godt, for efter en dag med erstatningsbrillerne er mine øjne godt trætte.