I Danmark fra A til Å er jeg nået til T.

Og selvom jeg overvejede at skrive om min nye Tandlæge, som er pivfræk, drøncharmerende og i den grad har fået mig til at ændre syn på det der tandlægesjov, så tror jeg ikke at jeg egentligt vil savne det at gå til tandlæge i et år … med mindre jeg kommer til at få noget bøvl med bisserne dernede.

Derfor skriver jeg om T for Tomater, tomater, tomater.

Ikke almindelige dødelige vandede tomater man kan købe i butikkerne året rundt, men de lækre smagsfulde hjemmedyrkede tomater fra min egen have:

På “sydsiden” af mit hus plejer jeg at have mine tomater stående.

Men da tomater jo kræver en del vand, og der er perioder hvor jeg ikke kommer ud i haven hver dag, prøvede jeg sidste år med en form for hjemmelavet kabilærsystem, baseret på murespande og nedløbsrør.

En mindre murespand bliver sat ind i en større. De bliver forbundet med et nedløbsrør med jord i, og det skal så sørge for at vandet bliver trukket op fra den store spand og op til planterne.

Jeg var ikke god nok til at stykke det hele sammen sidste år og nogle af planterne gav fint, mens andre fik ikke helt vand nok.

Har nu luret finessen af fra ham, der har udtænkt systemet – og havde regnet med at have bedre held i år.

Men det projekt må vist skydes et år endnu … om mon ikke, at man også kan få gode tomater i Egypten – selvom de ikke er hjemmedyrkede?