image

Når jeg kommer til at røre ved den, fordi jeg vander den og den specielle duft kommer op i min næse, så kan jeg ikke lade være med at få et bestemt billede op i min hukommelse.

Man siger at dufte er en af de bedste ting til at tricke mindecenteret i hjernen. Det underlige i det her tilfælde er, at det jeg husker, ikke er en erindring omkring en oplevelse jeg har haft – det er et minde der stammer fra en tekst, jeg har læst i en bog:

Jeg binder tomatplanter op. De har bløde hår på de spinkle langlemmede stængler, der nemt bliver bøjet eller knækker. Tunge af mørke blade, blomster og nye svulmende frugter. Den kraftige grønne, bitre duft svøber sig om mig. Jeg fanger og løfter varsomt hver langstrækkende stængel og drejer den blidt op mod den varmende sol, forbinder jorden med himlen