Når man synes at det halter lidt med sundheden, når ens blodtryk har ramt loftet indtil flere gange i den forløbne tid, når vægten ved ugens start er 2 kilo mere end den foregående og man godt er klar over, at det nok ikke er hensigtsmæssigt at skifte frokosten ud med godt og blandet.

Så er det godt at komme til en sundhedssamtale og finde ud af at det slet ikke står så slemt til.

Og det stod ikke slemt til. Normalt blodtryk, sundt fedt og vand og væv (tror det var det der blev målt). BMI’en kunne godt tåle en justering – hvilket ikke undrer mig, men faktisk var det de der 2 kilo der var kommet på i den forløbne uge, der fik det tippet over på den anden side.

Det er sundt at se sig selv med andre øjne, sundt at høre hvad man egentligt siger. Og det er det der er den gode coachs styrke, synes jeg. For det var det samtalen var for mig, en coaching på hvordan jeg kunne lave en plan for at leve så jeg kom til at opfylde nogle af de sundhedsmål jeg har.

Motion og mad.

Eller er det det? For i processen viste det sig, at det lige så meget handler om overskud og glæde og fornøjelser.

Glæden kan jeg sutte på som bolsjer og den varer længere.

At skabe glæde, for sig selv og for andre. Sådan en lørdag havde jeg.

Med dejlige venner, skøjteløb på Kgs. Nytorv. Dampende kakao og friskbagte kanelsnegle. Med en våd unge, der blev strippet ned til ingenting og puttet i badekåbe. Med gode øl og smagsfuld suppe og snak ud på natten.

Så kan man godt klare endnu en uge.

Og inden man ved det er det…..december. At slæbe julekasserne op fra kælderen og op på 4., er også en slags motion. Lyset er væk, lyset er kommet.