Et af de mest fantastiske og forfærdelige måltider jeg har fået, var Sunday Roast hos den engelske svigermor. jeg engang havde.

Fantastisk fordi det er en stor affære at kokkerere sådan et måltid og forfærdeligt fordi alt var lavet i traditionel engelsk stil, med kød der var stegt til læder; tørt og sejt, og grønsager, der var kogt i sønder. Det eneste jeg kunne lide dengang var Yorkshire puddings og peberrodscremen.

Men siden da, har jeg haft en ide om at det kunne være et fortrindeligt måltid, hvis det blev lavet ordentligt. Og jeg har haft rigtig stor lyst til at give mig i kast med det. Men der skulle åbenbart gå 18 år før jeg turde prøve det.

Men ude på mit køkkenbord har jeg begyndelsen på mit egen Sunday Roast.

Det bliver lavet helt traditionelt, men tilrettet min smag.

Stegen bliver stegt rosa, med helt traditionelle kartofler ristet gyldne i ovnen, de tre grøntsager bliver tre slags rodfrugter tilberedt i hjemmelavet ølsirup (to gode øl, der er kogt ind til sirup med lidt soya, honning og rosmarin).

Det suppleres af hjemmelavet peberodscreme og mit helt eget første forsøg med Yorkshire Pudding. Og så skal der sovs til!

Der skal drikkes god øl til maden og det hele sluttes af med en græskar/æble tærte med drys af sukker krydret med stjerneanis og kanel og flødeskum pisket let og fluffy med mandarinsaft.

… og så tror nok at vi allesammen er klar til en tur i sofaen … og en uge på diet og hård træning, for det er ikke noget lille let måltid.

Gæsterne er inviteret til kl. 15 – så der skulle være tid nok til at slå maven, inden ugen rinder helt ud. Og udenfor siler regnen ned, så det kan næsten ikke blive mere hyggeligt end det; samles om et godt måltid mad og lade hånt om vejret.