På mit stuebord står Sambæret nedsænket i cubansk rom – det var regitze der kom med ideen.

Det var ikke noget jeg vidste noget om – og jeg har sjusset (!) mig frem til en opskrift. Jeg har en teori om, at hvis bare råvarene er gode, så går det nok ikke helt skidt med resultatet.

Så jeg lavede en lage af rom (Havana Club -Añejo 7 Años), sukker (den uovervindelige muscovado) og citron (økologisk naturligvis – da jeg brugte både saft og skal). Kogte bærene hurtigt op og bagefter lagen ind – i glas (jeps, skyllede med kogende vand og atamon da!) med det hele – spæde op med en ekstra gang rom – og så lå på’et.

Det dufter fantastisk og det smager guddommeligt når man fisker et enkelt bær – eller lidt spildt lagesnask.

Et par måneder måske … og lidt der gemmes til jul?

Smed også nogle bær og sten i en lidt mere slaveagtigt hvid rom og kogte kirsbæreddike på stenene. Det ser allerede rødt ud.

Der sankes til huse.